Beste ijssalon van Gent sluit raamverkoop aan Gravensteen: “Goede zomerverkoop compenseert de winter niet”

Maxim Quintelier in zijn nieuwe ijssalon rechtover het Gravensteen.
Foto Wannes Nimmegeers Maxim Quintelier in zijn nieuwe ijssalon rechtover het Gravensteen.
Cremerie Gerard sluit haar vestiging aan het Gravensteen. Zaakvoerder Maxim Quintelier behoudt wel zijn zaak in de Limburgstraat maar de raamverkoop aan het Gravensteen leverde in de zomer niet voldoende op om de mindere winter te compenseren.

“Na drie zomers stop ik inderdaad met mij tweede zaak”, legt Maxim uit. “Daar deden we enkel aan raamverkoop. Helaas maken de zeer goede verkoopcijfers van de zomer de slechte wintermaanden niet goed. De huur die doorloopt als je enkele maanden sluit in de winter moet je dan ophalen tijdens de zomer wat niet evident is. Ook is het Sint-Veerleplein niet zo druk als de Groentenmarkt en zijn er ook enorm veel andere verkopers van wafels en ijs op die plaats”, zegt Maxim. “Ik was niet op zoek naar een overnemer voor het pand maar die heeft zich nu zelf gemeld. Het wordt meteen overgenomen. Met het circulatieplan heeft deze stopzetting alvast niets te maken.”

“Ik kan mij nu volledig concentreren op mijn eerste zaak in de Limburgstraat waar we nu aan onze vierde zomer bezig zijn. In oktober zullen we die zaak een beetje verbouwen. Naast ijs zullen we ons ook focussen op huisgemaakte Brusselse en Luikse wafels , iets waar iedere toerist en Gentenaar verzot op is. Cremerie Gerard blijft dus zeker bestaan”

Cremerie Gerard werd aan het begin van de zomer nog als beste ijssalon van de regio verkozen door de lezers van Het Laatste Nieuws. Cremerie Gérard is het ‘kleine broertje’ van de vermaarde Cremerie François uit Sint-Niklaas: het oudste ijssalon van ons land. In Gent stond het ijssalon meteen op de kaart door een opmerkelijke stunt. Maxim deelde aan de Limburgstraat op de openingsdag 1.000 gratis ijsjes uit. Het gevolg. Enorme rijen wachtenden die kou en regen trotseerden om zo’n gratis ijsje te bemachtigen. Ook bij de opening aan het Gravensteen werden 1.000 gratis ijsjes uitgedeeld.

Maxim maakt zich sterk dat er nog plannen zijn. “In 2020 is er het Van Eyckjaar met een bijhorende wandeling die voor onze deur vertrekt. Ook met het parkje van het Maaseikplein hebben we leuke vooruitzichten”, zegt hij.

Duizend gratis bollen ijs, leverde een kleine volkstoeloop op
Wannes Nimmegeers Duizend gratis bollen ijs, leverde een kleine volkstoeloop op12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herman Van Gent

  Als er te veel zijn die het zelfde verkopen op plein of straat dan is dat ook niet echt gezond en dan kan je er beter niet beginnen met het zelfde en is dat vragen om problemen en de huur rond het Gravensteen zal ook niet mis zijn vermoed ik?

 • Gilbert De Keyser

  O wat zijn we weer deskundig achteraf. De schappelijke huur, weinig personeel, beperkte investering, voorraad liep samen met het ijssalon, de volgens kenners uitstekende ligging recht over Gravensteen, de faam van het ijs Francois…. Alles liep vermoeden dat dit een succes kon worden. Het business plan wees dit ook uit, ook de bank had vertrouwen. In het toeristisch seizoen is het bijzonder druk,soms te druk. In de wintermaanden en het naseizoen bleek de verkoop fel terug te lopen.

 • Eva Munet

  Dat weet je toch op voorhand? Dat niemand een ijsje koopt tijdens de winter? Moet je daar nu van uit de lucht vallen? Amai die zijn businessplan moet ook wel grappig zijn geweest om te lezen!

 • annick de boever

  Toch raar dat in de kleinste en onnozelste dorpjes in oa. Italie men er bijna continu moet aanschuiven, aan de cremeries uiteraard.

 • viviane van develde

  als je het niet erg vind en ook niet nodig acht je te verontschuldigen als een klant haar in het ( prijzig ) ijsje vind ,j ja dan komt die niet meer terug hé . Viviane Van develde