Beruchte tafelschuimster (nog maar eens) opgepakt in centrum

Jelle Houwen
Nadine W. (49), de beruchte tafelschuimster, is donderdag opgepakt in de Sint-Niklaasstraat in Gent. Dat bevestigt de lokale politie. Eerder deze week werd ze nog betrapt in de Asian Corner, een restaurant in diezelfde straat. 

De uitbaters kregen donderdagmiddag een onverwacht telefoontje: “Die vrouw in jullie zaak is een beruchte wanbetaler”, klonk het. “Ik kende haar niet”, reageert de zaakvoerster, die liever niet in de krant vermeld wordt. Ze was op dat moment al klaar met eten. Toen ik haar vroeg om te betalen, negeerde ze mij compleet. Ze staarde gewoon voor zich uit.”

“Echt een jammere zaak”, gaat de uitbaatster verder. “Had ze mij vlakaf iets te eten gevraagd, dan had ik het gratis gegeven. Niet iedereen heeft het even breed. Dat begrijpen wij echt wel.”

Opgepakt door de politie 

Al meer dan 120 keer vertrok Nadine W. zonder haar eten te betalen. Uitbaters aan de kust doopten haar al snel om tot ‘de schrik van de horeca’. Zondag sloeg ze een eerste keer toe in Gent. Dinsdag werd ze opnieuw gespot in een horecazaak in het hartje van de Arteveldestad. Toen werd de politie niet gecontacteerd. Donderdag was dat wel het geval. “We kunnen bevestigen dat W. rond 15 uur werd opgepakt in de Sint-Niklaasstraat”, klinkt het bij de politie. “Meer details kunnen we daar voorlopig niet over kwijt.”

Meer dan 7 jaar ‘bijeengespaard’

W. ‘spaarde’ ondertussen al meer dan zeven jaar aan celstraffen bij elkaar. Genoeg om effectief achter tralies te vliegen, maar aangezien de meeste vonnissen nog recent zijn, zal dat vermoedelijk pas in de tweede helft van juli gebeuren. Dan verloopt namelijk de termijn om beroep aan te tekenen én worden de meeste vonnissen definitief. 
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Els Pauwels

  Gewoon mensen laten betalen alvorens te serveren en je hebt dat probleem niet

 • Mien Vos

  Volgens mij wil die echt naar de gevangenis, daar krijgt ze sowieso gratis eten ...

 • Peeters Freddy

  Zou ex premier Michel die dame geen eten willen of kunnen geven van zijn riant salaris, wie weet wil ze zelfs werken bij Michel thuis.

 • Eric Vaeske

  Iedereen heeft het recht om te eten. Als de wetgever haar gelijk geeft waarom zou ze dan alleen water en brood eten.

 • Daniel Collier

  Steek die nu eens in den bak dan heeft ze 3 gratis maaltijden per dag.