Bekerfinale: met meer dan 200 bussen naar de Heizel

De Buffalo-supporters zijn er klaar voor
BELGA De Buffalo-supporters zijn er klaar voor
Op woensdag 1 mei trekken we masaal naar Brussel. Er worden meer dan 200 bussen ingelegd, en dat is een record. De meeste fans vertrekken al rond 10 uur naar de hoofdstad.

Net zoals in 2008 en 2010 is er een heus Buffalo-village in de schaduw van het Atomium. Daar wordt vooraf al een stevig feestje gebouwd, met DJ Thang (Kompass Club), DJ Neon (Tomorrowland) en DJ Tim (Turbo Gantoise). Er is drank, eten, sfeer, een mobiele fanshop, en vooral heel veel blauw en wit. De deuren van Buffalo Village openen al om 10 uur, maar anderhalf uur voor de match, dus om 13 uur al, wordt het dorp gesloten.

Het Koning Boudewijnstadion, waar de wedstrijd gespeeld wordt, opent om 12.15 uur. In tegenstelling tot de échte pinten in Buffalo Village is er in het stadion enkel alcoholvrij bier te krijgen. Trouwens, wie in dronken toestand toekomt aan de voetbaltempel mag niet binnen. Opletten ook: er mag eigenlijk niks mee binnen. Rugzakken, handtassen, alles is verboden. Er is ook geen berging voorzien, dus laat alles gewoon thuis. Rookbommen en Bengaals vuur zijn – voor alle duidelijkheid – ook verboden. Ten slotte is het hele stadion ook rookvrij.

Er zijn meer dan 200 bussen ingelegd. Dat zijn er nog meer dan in 2010. In tegenstelling tot toen moeten ze nu niet in kolonne rijden. De bussen komen immers van over gans het land, en moeten anders te ver omrijden. De club raadt af om met de auto naar de Heizel te rijden. Op 1 mei zijn immers ook de Koninklijke Serres in Laken open, waar 80.000 bezoekers verwacht worden. Wie niet met een bus meerijdt, kan ook de trein en de metro nemen.

Nog enkele dagen…
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.