BEKERFINALE: Enkel ‘trouwste’ supporters maken kans op ticket... dus moet je play-off-abonnement kopen

KAA Gent oogst kritiek met bijzondere voorrangsregeling

De Gent-fans in actie.
Photo News De Gent-fans in actie.
De abonnees die op 1 mei mee willen naar Brussel voor de bekerfinale, zullen ook een play-off-abonnement moeten aanschaffen, ongeacht of het play-off 1 of play-off 2 wordt. Daarmee wil KAA Gent naar eigen zeggen ‘de trouwste fans’ belonen.

De beslissende strafschop van Roman Bezus tegen KV Oostende lag nog maar pas in het net, eind januari, of de hysterie rond de ticketverkoop voor de finale in Brussel was al begonnen. Tijdens de vorige bekerfinale, in 2010, was er al een stormloop voor de kaartjes, en toen speelden de Buffalo’s nog in het Ottenstadion met de helft van het huidige aantal abonnees. 

Dat het dringen zou worden, werd ook KAA Gent duidelijk. Daarom kwam de club al snel met een statement dat abonnees hoe dan ook voorrang zouden krijgen. Geruststellend, ware het niet dat de club vandaag uitpakte met een slim trucje: enkel ‘de trouwste fans’ krijgen voorrang, en dat zijn volgens KAA Gent enkel de abonnees die óók een mini-abonnement kopen voor de play-offs. Ongeacht of dat nu play-off 1 of play-off 2 wordt - en dat laatste is niet geheel onwaarschijnlijk. Door het slimme voorrangssysteem, zou de Ghelamco Arena alvast goed gevuld zijn tijdens de veredelde partijen in mei. 

Op sociale media klinkt al meteen kritiek op de bijzondere regeling. Definiëren wat ‘trouwe supporters’ zijn, en daarbij geen rekening houden met het aantal jaren dat een abonnee al kaartjes koopt, of met het aantal meegemaakte verplaatsingen, ligt bijzonder gevoelig. De club wordt ook gierigheid verweten, en gewoon angst voor een leeg stadion tijdens play-off 2.

Onduidelijkheid over overgebleven tickets

Momenteel zijn er 17.200 abonnees in de Ghelamco Arena. Zij krijgen een van de komende weken meer informatie over de verkoop van de play-off-abonnementen, waarna ze van een voorrangsperiode kunnen genieten om hun finaletickets aan te kopen. “Na de voorrangsperiode wordt een pakket tickets ter beschikking gesteld van bestuurders, medewerkers, familieleden van onze spelers, de KAA Gent Foundation en de KAA Gent Ladies”, laat de club nog weten. Vrij vertaald: na de voorrangsperiode voor de abonnees, is het niét meteen de beurt aan de ‘gewone fans’. Pas in een derde fase worden de overgebleven tickets verdeeld. Hoe dat gebeurt, “zal later bekeken worden”, aldus KAA Gent.

Eerstdaags zal de club concreter communiceren.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Xavier Van Boom

  En er zijn veel mensen die het abo niet nemen voor hun kinderen in de play offs omdat veel van de matchen doorgaan s'avonds en in de week. Dus de kids mogen dan thuis blijven voor den beker!!!

 • koen beyaert

  Louwagie: voor PO2 ga je toch geen geld vragen aan uw trouwe supporters?

 • DIRK SPRANGERS

  Dit is toch de normaalste zaak van de wereld ! Niet ? De trouwe supporter belonen.

 • Naessens Kristof

  Is maar logisch ook, de mensen die al jarenlang een abonnement hebben dienen de 1ste mogelijkheid te hebben, daarna mogen de 'successupporters' komen.

 • didier de coster

  dit is méér dan normaal, fans die altijd gaan moeten hier beloond worden , de andere succesfans mogen naar groot scherm gaan kijken in gent ; echte aagentfan