Begijnengracht krijgt paaltje met sleutels

Drastische ingreep om zwaar verkeer te weren uit smalle straat

De Begijnengracht wordt afgesloten met een paaltje
KOS De Begijnengracht wordt afgesloten met een paaltje
Sinds het circulatieplan is de Begijnengracht een sluipweg voor vrachtverkeer geworden, ondanks een verbod. Om de smalle straat van die overlast te vrijwaren, plaatst de stad nu een paaltje. En alle bewoners en handelszaken kunnen een sleutel krijgen om door te kunnen.

Alle huizen van de Begijnengracht - tussen de Hoogstraat en de Burgstraat - kregen een bewonersbrief waarin het plan wordt uitgelegd. Op 24 oktober wordt een paaltje geïnstalleerd, zodat niemand nog door de straat kan rijden. Want het verbod op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton wordt vandaag straal genegeerd. En dus komt er een drastische maatregel.

Iedereen die in de straat over een bewonerskaart beschikt, kan een sleutel krijgen om het paaltje omlaag te laten gaan, en dus toch de straat in te rijden. Het is dan wel de bedoeling dat de bewoners zelf het paaltje weer omhoog laten. Wie twee bewonerskaarten heeft, kan twee sleutels krijgen, en in uitzonderlijke omstandigheden zoals verbouwingen kan tijdelijk een extra sleutel worden bekomen. Hulpdiensten kunnen uiteraard wel altijd door. De Begijnengracht zal zo fungeren als proefproject.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.