Bankbediende haalt 60.000 euro van rekening 80-jarige cliënte: 120 uur werkstraf in beroep

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 46-jarige vrouw, die werkte als bankbediende, heeft in het Gentse hof van beroep een werkstraf van 120 uur gekregen. E.L., die werkte in een bank aan de Gentse Kouter, had voor bijna 60.000 euro afgehaald van de rekening van een 80-jarige cliënte, via een kopie van haar bankkaart.

In eerste aanleg kreeg L. 12 maanden cel met uitstel en een boete van 24.000 euro. Ze had achter de rug van de 80-jarige vrouw een tweede bankkaart aangevraagd. Gedurende een periode van bijna vijf jaar haalde de dame maar liefst 59.353 euro af. De bejaarde cliënte werd op de hoogte gesteld door de bankdirecteur, die het verdacht vond dat er zoveel geld van haar rekening verdween.

Beschaamd

De beklaagde zei dat het slachtoffer het zelf vroeg, “Koopt er u ook eens iets mee”, zou ze tegen de bankbediende gezegd hebben. Wat volgens het slachtoffer absoluut niet klopt. De advocaat van L., meester Filip Van Hende, vroeg een werkstraf. “Mijn cliënte kan onder de grond kruipen van de schaamte, het spijt haar enorm. Er is geen zinnige uitleg aan te geven, ze was bang dat ze financieel te kort ging komen”, pleitte haar advocaat.

De procureur-generaal in beroep had geen medelijden met haar en vroeg de bevestiging van straf. “Dit is verwerpelijk, er zijn geen woorden voor”, zei procureur-generaal Coppens. “Dit ondermijnt de werking van de banken, een werkstraf is een onvoldoende signaal.” Het hof gaf de vrouw een werkstraf van 120 uur.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Plessers

  "Geen medelijden"Echt???

 • gaspard van de ketele

  Voor 60.000 euro wil ik met alle plezier graag 120 uren werkstraf kloppen. En dan verschieten ze van de verkiezingsuitslag.

 • Edmond Dillien

  Ze was bang dat ze financieel tekort ging komen, awel merci, ik denk dat half Vlaanderen dat ook denkt en gedwongen zijn "tering naar zijnen hering zet" dat had zij ook gekunnen. De conclusie is dat witteboorden criminaliteit precies wat minder zwaar bestraft word als je deze straf bekijkt , voor mij is diefstal diefstal of die nu in een overal of een couturier kleedje gepleegd word, maar dat klopt blijkbaar niet.

 • ivan DEJONGHE

  ik heb dringend een andere wagen nodig waar ik het geld niet voor heb maar dit is michien de oplossing voor 65.000€ pakken en maar 120 uren beetje staan lanterfantten in één of ander instelling

 • Recardo Fratali

  Schande