AWV installeert nieuwe verkeerslichteninstallatie aan Palinghuizen: hinder vanaf 5 augustus

Illustratiefoto: Palinghuizen.
James Arthur Illustratiefoto: Palinghuizen.
Het kruispunt van de Gentse stadsring (R40) met Palinghuizen (N9) wordt vanaf 5 augustus uitgerust met een nieuwe verkeerslichteninstallatie. Tijdens de eerste week van de werken zullen verschillende rijstroken afgesloten zijn voor het verkeer. Alle bewegingen op het kruispunt blijven wel mogelijk. De werken moeten voor de start van het schooljaar afgerond zijn.

Er komen nieuwe verkeerslichten met ledlampen, de bekabeling wordt vernieuwd en enkele voetgangersoversteken krijgen akoestische signalisatie voor blinden en slechtzienden.

Werken in korte fasen vanaf 5 augustus

De werken lopen van 5 augustus tot eind augustus. De aannemer werkt in twee fasen: Tijdens de eerste fase maakt de aannemer sleuven voor de nieuwe bekabeling in de rijweg. Dit gebeurt per rijstrook, zodat in elke richting steeds verkeer mogelijk is. Er zullen wel minder rijstroken open zijn dan normaal.

In fase 2 werkt de aannemer in de voetpaden en parkeerstroken. Voetgangers zullen hinder ondervinden en er zal parkeerverbod gelden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Piet Dooremont

    Dit was altijd een moeilijk punt maar het"circulatieplan" het veel verergert. Hopelijk maken deze werken een verschil. Het opheffen van de knip aan de Bargiekaai zoal Open VLD en de CDV beloofd hadden in hun verkiezingsbeloften zou dat deel van de ring meer ontlasten en het veel leefbaarder maken voor de mensen die van Mariakerke en Drongen komen werken