Auto's versperren baan tijdens trouwstoet

Een Turkse trouwstoet heeft opnieuw heel wat overlast veroorzaakt. Deze keer versperden vijftig bestuurders met hun wagen de rijbaan in het dorp van Oostakker. "De politie kreeg tien meldingen over een verkeersopstopping in de omgeving van het Dorp en daarom gingen drie motards meteen ter plaatse", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert.


Volgens ooggetuigen maakten de feestvierders het echt te bont. "Oostakker veranderde in het circuit van Zolder, met piepende banden, burn-outs met de moto, foutparkeerders en claxonnerende automobilisten", klinkt het. Toen de politie aankwam, vertrok de stoet richting de John Kennedylaan. "We hebben dan ook niet geverbaliseerd. We hebben de collega's van de wegpolitie ingelicht omdat ze hun richting uitreden."


Of het daarna nog tot incidenten kwam, is niet duidelijk. Sinds de hallucinante beelden van trouwstoeten op onder andere het Viaduct van Vilvoorde en de A12 in Meise kunnen bestuurders voortaan strenger gestraft worden. Rechters kunnen nu een onmiddellijk en levenslang rijverbod uitspreken voor chauffeurs die kwaadwillig de weg blokkeren. (JEW)