Arteveldehogeschool neemt nieuwe sportcampus aan Watersportbaan in gebruik: “Al lang nood aan eigen sportinfrastructuur”

Opening campus Artevelde.
Gianni Barbieux Opening campus Artevelde.
Aan de Watersportbaan heeft de Arteveldehogeschool haar nieuwe sportcampus vandaag officieel in gebruik genomen. Door de nieuwbouw kan de hogeschool haar richtingen Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie voortaan op één locatie centraliseren.

Sporten en bewegen is hot. Dat merken ze ook bij de Arteveldehogeschool. Dit jaar volgen 238 studenten de richting Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie. “Een stijging met 3 procent tegenover vorig jaar”, weet Imran Uddin, directeur Onderwijs en Studentenbeleid van de Arteveldehogeschool.

Tot voor kort zwermden de studenten uit over de stad om gebruik te maken van verschillende locaties, zoals de Topsporthal aan de overkant van de Watersportbaan. Nu kunnen ze allen terecht op de gloednieuwe campus naast het GUSB.

“De nood aan een eigen sportinfrastructuur leeft al sinds het ontstaan van de Arteveldehogeschool in 2000”, weet Uddin. “Daarmee was dit project het langstlopende infrastructuurproject van onze hogeschool. De grote uitdaging was het vinden van een geschikte plek: kort bij de stadskern en onze andere campussen.”

Opening campus Artevelde.
Gianni Barbieux Opening campus Artevelde.

Ruim twee jaar geleden ging de eerste spadesteek in de grond en sinds kort is de sportcampus effectief in gebruik. “We bespreken bewust van een campus en niet van een sporthal omdat er naast sportinfrastructuur ook leslokalen en werkruimten zijn opgenomen in het gebouw”, geeft Uddin aan.

G-sport

Eén van de paradepaardjes van de nieuwe sportcampus is de multifunctionele sportzaal die kan opgedeeld worden in drie delen. Voorts is er ook een klimmuur, oefen-, dans- en judozaal en fitnessruimte geïntegreerd in het project. Bij de invulling van het nieuwe gebouw is ook rekening gehouden met het groeiend aantal sporters met een beperking. “We willen toekomstige leraren in de beste omstandigheden voorbereiden op hun job. Daarom hebben we G-sport geïntegreerd in het onderwijsprogramma. De geïntegreerde aanpak is ook doorgetrokken in aangepaste sportinfrastructuur met onder andere de aankoop van 16 sportrolstoelen.”

De Arteveldehogeschool zal ook bekijken of ze haar infrastructuur ’s avonds kan openstellen voor studenten die willen sporten. “In samenspraak met de stad zullen we eveneens bekijken wat er mogelijk is om de infrastructuur open te stellen voor verenigingen en sportieve Gentenaars die op zoek zijn naar een accommodatie, maar dit moet intern nog bekeken worden. We zijn in elk geval op de hoogte dat deze vraag leeft”, zegt Uddin.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.