Arteveldehogeschool bouwt nieuwe mediacampus in Gent: studenten denken mee na over invulling

De studenten brainstormen over hun toekomstige campus aan de Brusselsepoortstraat.
rv De studenten brainstormen over hun toekomstige campus aan de Brusselsepoortstraat.
120 Arteveldehogeschoolstudenten Grafische en Digitale Media, Journalistiek en Communicatiemanagement slaan deze week de handen in elkaar om te bouwen aan hun toekomstige campus in de Brusselsepoortstraat.

De hogeschool heeft grootse plannen. Eén van die plannen is de herschikking van sommige opleidingen én de bouw van een nieuwe campus van 10.000m². De opleiding Grafische en Digitale Media zal samen met Journalistiek en Communicatiemanagement zijn intrek nemen op de nieuwe campus in de Brusselsepoortstraat met als gemeenschappelijke naam ‘De Mediacampus’.

De studenten bezoeken, in het teken van een creatieve bootcamp, de toekomstige campus en brainstormen over de mogelijke noden, uitdagingen, verwachtingen en opportuniteiten die de nieuwe mediacampus kan bieden.

Rust uitstralen

“Wij vinden het zeer interessant om betrokken te worden bij de inrichting van de nieuwe mediacampus. Wij zijn de beste bron als het gaat over de noden en waarden van studenten”, legt studente Anke Alyn uit. “School brengt veel stress met zich mee. Daarom is het belangrijk dat de nieuwe campus rust uitstraalt. Van zodra je binnen wandelt, moet je het gevoel hebben dat de campus een plaats van ontmoeten is.”

Jeroen Braeckman, docent in de opleiding Grafische en Digitale Media verduidelijkt: “De visie van de studenten staat centraal. Via deze studentenparticipatie wil Arteveldehogeschool beter inspelen op de noden van de studenten”.