Armada Ganda start ‘uitleendienst voor vlaggen’ in Ghelamco Arena, en zet in op familietribune

Sfeeractie Armada Ganda
Wim Naert Sfeeractie Armada Ganda
De Ghelamco Arena doen kolken, élke thuismatch. Dat is het doel van het supporterscollectief Armada Ganda. Vandaag, zondag,  hebben ze voor het eerst een ‘uitleendienst voor vlaggen’. Er is zelfs een speciaal op maat gesneden vlag voor de BuffaloKids, en die krijgen vandaag ook allemaal gratis een glowstick.

Standard komt naar de Ghelamco Arena. De Buffalo-supporters waren er meer dan klaar voor. “Wij willen meer doen dan alleen sfeer in de spionkop brengen”, zegt Harald Rodenbach, woordvoerder van Armada Ganda. “Meer zelfs, we willen net het volledige stadion betrekken bij onze acties. Vandaag richten we onze pijlen op tribune 4. We hebben zelf voor grote vlaggen en spandoeken gezorgd, in verschillende formaten. De supporters kunnen die ophalen aan onze nieuwe uitleendienst voor vlaggen. Die is te vinden van 17.15 tot 17.45 uur in de gates 45 en 46, naast Vak 425. Natuurlijk willen we de vlaggen wel terug na de match, zodat we ze ook bij de volgende thuiswedstrijd kunnen uitlenen. Zo krijgen we een vlaggenzee in ons stadion.” Eén van de spandoeken werd speciaal voor de BuffaloKids op maat gesneden in een zorgcentrum, door senioren, onder het motto ‘leve de Buffalo-familie’. Echt iedereen wordt er dus bij betrokken. 

Disco Light

Het initiatief is om meerdere redenen opmerkelijk. Het bewijst dat Armada Ganda geen ‘lege doos’ is, maar echt doet wat het belooft. “Ben De Bruyne en de Buffalo Indians hebben alles geregeld", zegt Rodenbach, “maar dan wel in samenwerking met de Ultra’s en Banlieue. We werken écht allemaal samen. En we willen écht het hele stadion erbij betrekken”.

Armada Ganda wil ook meer licht brengen. “Iets wat de familietribune al perfect onder de knie heeft, zijn de sterretjes tijdens Mia”, zegt Rodenbach. “Maar alles kan beter, dus tippen we graag de app ‘Disco Light’. Vanavond zorgen we ook voor een fonkelende extra in vak 425. We delen gratis 700 glowsticks uit, die zeker extra sfeer zullen brengen.” Tot slot wordt ook een megafoon in vak 425 voorzien. Zo wordt het voor de supporters daar makkelijker om mee te zingen met de spionkop. “En als kers op de taart krijgt elke fan in tribune 4 vandaag na de match ‘ne wried wijzen afplakker’”, aldus nog Rodenbach. Het ultieme doel? “Alle punten in onze Ghelamco Arena houden, natuurlijk”, knipoogt hij.

Armada Ganda betaalt het hele sfeergebeuren uit eigen zak. Bij vorige wedstrijden hielden ze collectes bij de supporters, en zo haalden ze al 6.218 euro op. 400 euro daarvan ging nu naar de glowsticks. De club zelf draagt niks bij aan de sfeeracties. Opmerkelijk, want bij bijvoorbeeld ‘aartsvijand’ Club Brugge draagt de club minstens 50.000 euro bij om tifo’s en vlaggen te voorzien. Ook Armada Ganda zou de financiële steun van KAA Gent zelf kunnen gebruiken, maar zover is het vandaag nog niet.

Sfeeractie Armada Ganda
Wim Naert Sfeeractie Armada Ganda
Sfeeractie Armada Ganda
Wim Naert Sfeeractie Armada Ganda
Sfeeractie Armada Ganda
Wim Naert Sfeeractie Armada GandaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.