Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge

Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge
Stad Gent Argentijnse studenten op rondreis ondergebracht op parking Gentbrugge
In Gentbrugge staan momenteel zeven kampeerwagens geparkeerd, waarmee achtendertig Argentijnse ingenieursstudenten en twee proffen vier maanden door Europa zouden reizen. Door de sluiting van camping Blaarmeersen strandden zij op de parking Driebeek.

De studenten stellen het goed en zijn in goede gezondheid. Dinsdagavond reed de groep onder politiebegeleiding naar de camping van Driebeek in Gentbrugge. Dat terrein voorziet acht plaatsen op verharde ondergrond, water, elektriciteit en een lozingsput. De scholieren houden zich aan de geldende maatregelen rond social distancing, en verplaatsen met niet meer dan twee personen buiten de camping. Om hun tijd nuttig te besteden, vragen ze om vrijwilligerswerk te mogen doen.

Vanuit de Argentijnse ambassade kwam al appreciatie voor de snelle reactie van de stad Gent. “We hebben snel kunnen schakelen voor deze groep studenten, wat ook nodig was”, geeft schepen van Toerisme, Bram Van Braeckevelt, aan. “Gent toont zich, ook in deze tijden, gastvrij voor toeristen.’