Apothekers krijgen medicijnen niet langer per fietskoerier

De koeriers van BubblePost zullen niet meer met medicijnen rondrijden.
Foto Wannes Nimmegeers De koeriers van BubblePost zullen niet meer met medicijnen rondrijden.
De Gentse apothekers krijgen hun medicijnen niet meer per fietskoerier aangeleverd. Na de invoering van het circulatieplan besliste Belmedis om een deal te sluiten met BubblePost, maar die deal werd afgeblazen. "Het was gewoon niet praktisch, we vervoeren onze medicijnen nu weer met de wagen en dat werkt prima", klinkt het.

Het farmaceutisch bedrijf Belmedis levert medicijnen aan een groot deel van de Gentse apothekers. Het bedrijf maakte daarvoor jarenlang gebruik van bestelwagens om alles geleverd te krijgen, zowat honderd leveringen per dag. Met het oog op het circulatieplan, besliste Belmedis om het over een andere boeg te gooien. "In maart zijn we begonnen met het beleveren van onze apotheken met de fietskoeriers van BubblePost. We deden zowel al onze apotheken in de binnenstad als die van Sint-Amandsberg met de fiets", zegt agentschapsdirecteur Hans Samson van Belmedis.

Bpost

BubblePost werd echter overgenomen door bpost en daardoor verhuisde het magazijn van BubblePost van de Drongensesteenweg naar het Stapelplein. "Daardoor moesten we onze medicijnen plots aan de andere kant van de stad gaan afleveren. We kwamen in een flessenhals terecht aan de Dampoort en verloren enorm veel tijd. Ook BubblePost zelf had een aantal praktische bezwaren. Daarom is het project eind deze zomer stopgezet. We vervoeren onze medicijnen nu weer met de auto. We hebben daarvoor heel ons systeem moeten herbekijken, maar dat lukt prima. We hebben voorlopig geen plannen om opnieuw met een fietskoerier te gaan werken." (EDG)