Alle hens aan dek om werken stadsring op tijd af te krijgen

Door de werken aan de Sint-Lievenspoort staat er nu vaak een file.
Foto James Door de werken aan de Sint-Lievenspoort staat er nu vaak een file.
Op verschillende plaatsen op de stadsring, onder andere aan de Dampoort en de Sint-Lievenspoort, wordt nog tot eind maart gewerkt om de stadsring vlotter te krijgen. Een krappe timing, want op 3 april wordt het circulatieplan ingevoerd.

De werken aan de stadsring zullen maar nipt klaar zijn tegen de invoer van het circulatieplan. De werken aan de Dampoort en de Sint-Lievenspoort zullen pas eind maart klaar zijn. Er mag dus niks mislopen of de werken zijn niet op tijd klaar. In het nieuwe mobiliteitsplan wordt de stad wordt opgedeeld in sectoren die van elkaar gescheiden zijn en daarom moet iedereen de stadsring op. Om het verkeer daar vlotter te maken, worden nu aanpassingen uitgevoerd.


Vanaf 6 februari zal er gewerkt worden aan de Dampoort. Er komen extra verkeerslichten aan de oversteken van de Kasteellaan en Dok Zuid. Die moeten de fietsers tegenhouden die er eigenlijk nu al geen voorrang hebben, maar die wel nemen, waardoor het autoverkeer stilstaat. Ook voor wie naar de Koopvaardijlaan wil van op de Dampoort, zal geholpen zijn met extra lichten. Er komt ook aangepaste belijning. De grootste wijziging komt aan de kant van Dok-Zuid en de Dampoortstraat. Tijdens de werken zal op verschillende plaatsen een rijstrook dicht gaan, wat extra hinder zal veroorzaken tijdens de spits.

Sint-Lievenspoort

Sinds maandag wordt ook gewerkt aan de Sint-Lievenspoort en de Bijloke. Vooral de werken aan de Sint-Lievenspoort hebben een grote impact op het verkeer, want het verkeer moet er over één rijstrook. Daar komt meer opstelcapaciteit voor het verkeer dat van Dampoort komt en het kruispunt van de Sint-Lievenspoort wil oprijden. Verkeer dat rechtsaf (richting het Zuid ) of rechtdoor (richting Sint-Lievenslaan) wil, krijgt een langere voorsorteerstrook.


Tussen de Sint-Lievenspoortstraat en het kruispunt komt een nieuw, verhoogd fietspad. Het verkeer op de R40 aan de Bijloke krijgt een extra afslagstrook om rechts de Louis Pasteurlaan in te rijden. (VDS)