Exclusief voor abonnees

Alex (53) stelt Belgisch uurrecord voor 50-plussers scherper en doet dat voor het goede doel: “Zonder klompvoet had ik hier niet gestaan”

Alex Van Breedam zamelde met zijn poging zo'n 10.000 euro in voor het goede doel.
www.cyclingeye.com Alex Van Breedam zamelde met zijn poging zo'n 10.000 euro in voor het goede doel.
Professor, vernieuwend ondernemer en verwoed fietser Alex Van Breedam (53) heeft vrijdagavond het Belgische uurrecord voor masters (50 tot 55 jaar) op z’n naam gezet. Met een snelheid van meer dan 40 kilometer per uur zamelde hij zo’n 10.000 euro in voor het Global Clubfoot Initiative. Van Breedam, zelf een klompvoetpatiënt, reageert trots. “Ik wil aan zoveel mogelijk mensen tonen dat een beperking ook het begin kan zijn van iets moois.”

Kontichnaar Alex Van Breedam (53) zakte vrijdagavond af naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx met maar één doel: het Belgisch record baanwielrennen voor vijftig tot vijfenvijftigjarigen verbreken. Met succes - hij legde op één uur tijd een afstand van 40.843 kilometer af. Opmerkelijk, want het draaide voor de ondernemer niet om naam of faam. Zo zamelde hij iets meer dan 10.000 euro in voor het Global Clubfoot Initiative, een vereniging die medische hulp biedt aan mensen in de derde wereld die met een klompvoet geboren worden. Dat is een aangeboren afwijking waarbij de voet naar binnen en naar beneden is gedraaid. Wereldwijd treft de aandoening zo’n 9 miljoen mensen. “Zonder klompvoet had ik hier niet gestaan”, vertelt de kersverse recordhouder. 

Had ik twee normale benen gehad, dan was ik die uitdaging misschien nooit aangegaan

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.