Al slapend aangetroffen onder invloed van alcohol in bestelwagen: 1.600 euro boete en 21 dagen rijverbod voor tuinman (50)

De man moest zich donderdag verantwoorden voor de politierechtbank in Gent.
Sam Ooghe De man moest zich donderdag verantwoorden voor de politierechtbank in Gent.
Een vijftiger uit Sint-Amandsberg kreeg donderdag van de rechter 1.600 euro boete, waarvan 400 euro met uitstel, en 21 dagen rijverbod nadat de politie hem al slapend aantrof in zijn bestelwagen. De man legde bij een alcoholcontrole een positieve ademtest af. 

De feiten worden door de verdediging niet betwist. De advocaat van de man stelt dat het om een uitzonderlijk voorval gaat. “Mijn cliënt was op terugweg van een feestje in Oostakker. Hij is tuinman in bijberoep, en was met zijn bestelwagen - inclusief werkgerief - rechtstreeks na zijn werkuren naar daar gereden. Normaal zou zijn vrouw hem thuis afzetten met haar wagen, maar zijn zus raadde hem af om zijn bestelwagen daar onbewaakt achter te laten.”

Uit schrik voor diefstal, zou de man dan toch besloten hebben om achter het stuur te kruipen. “Mijn cliënt heeft slaapproblemen en een heel zwaar werkleven. Hij had dan ook niet veel nodig om in slaap te vallen.”

De rechter sprak een boete uit van 1.600 euro, waarvan 400 euro met uitstel. De man moet bovendien zijn wagen voor 21 dagen aan de kant laten staan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.