Al 50.000 bezoekers minder dan vorig jaar

50.000 bezoekers minder, dat komt overeen met 6 volzette Sint-Baafspleinen
Wannes Nimmegeers 50.000 bezoekers minder, dat komt overeen met 6 volzette Sint-Baafspleinen

De eerste vier dagen van de Gentse Feesten klokken af op 400.000 bezoekers. Dat zijn er 50.000 minder dan vorig jaar na evenveel feestdagen. Het ziet er dus niet naar uit dat de Gentse Feesten van 2019 een recordeditie wordt. Het warme weer van de komende dagen zou wel eens tot gevolg kunnen hebben dat nog meer mensen thuisblijven, en bovendien viel de nationale feestdag op een zondag dit jaar en dus zit er een vrije dag minder in het feestenschema. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris moerman

  goed zo. volgend jaar nog minder aub. ik ben het beu hier. vroeger was het gezellig, nu is het meer een soort festival met op elk plein een enorm podium.

 • Tom Edelweiss

  Natuurlijk circulatie plannen, mee komt eraan en je mag zelfs met een elektrische scooter niet door Gent. De politici geloven het niet. Maar 10% minder mensen dit jaar en volgend jaar nog eens 10% er af... Brugge klaagt ook al over minder toeristen. Steden: doe zo voort met mensen weg jagen.

 • Wouter Van de Walle

  Ik vind het zalig zoals elk jaar. En wat minder is zelfs leuker

 • Arne Van Gheluwe

  De vorige feestburgemeester was beter.

 • Saar Caron

  Plus alleen maar drank en eetkramen. Geen gezellige kraampjes met curiositeiten meer waar men langs kuiert. Dus zuipen en vreten aan hoge prijzen. Als ik de artist niet ken is dat niet de moeite voor mij. (Ps rasechte gentenaar die de evolutie al jaren gadeslaat)