Al 44 groenslingers aangevraagd

De Pussemierstraat had eerder al een groenslinger
Foto Wannes Nimmegeers De Pussemierstraat had eerder al een groenslinger
Straten die te smal zijn voor echte beplanting, kunnen tegenwoordig een groenslinger aanvragen. Dat heeft succes, er zijn al 44 aanvragen binnen. Zes straten kregen hun groenslinger al, al moet die wel nog groeien.

In straten die groenslingers willen, worden kabel gespannen tussen de gevels. Klimplanten kunnen daar dan voor een mooie, groene toets zorgen. Er zijn wel strikte voorwaarden om een groenslinger te kunnen krijgen. De straat mag niet te breed zijn, maar het voetpad mag ook niet te smal zijn. Op een jaar tijd kreeg de stad al 44 aanvragen binnen, 33 daarvan kwamen uit centrum Gent. 17 aanvragen werden geweigerd, om bovenstaande redenen, of omdat de gevels niet stabiel genoeg bleken. 20 dossiers zijn nog in onderzoek, en zes straten zijn al ‘geïnstalleerd’. Het gaat dan om de Ooilamstraat, de Tarbotstraat en de Brandstraat in het centrum, de Landbouwerstraat op de Muide, de Ajuinmarktstraat in Ledeberg en de Limbastraat in Wondelgem. De kabels en de planten zijn er, maar die laatsten hebben uiteraard tijd nodig om te groeien. De stad heeft 73.000 euro klaarliggen voor nog meer groenslingers.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.