Al 14de ramkraak in 20 jaar op telecomwinkel

Op camerabeelden in de winkel van Guy Van Tornhout is te zien hoe de vier inbrekers met een riooldeksel de glazen deur inslaan.
Foto repro Wouter Spillebeen Op camerabeelden in de winkel van Guy Van Tornhout is te zien hoe de vier inbrekers met een riooldeksel de glazen deur inslaan.

Al voor de 14de keer in 20 jaar tijd heeft de telecomwinkel van Proximus langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem inbrekers over de vloer gehad. Ze sloegen een glazen deur en raam in met riooldeksels. "Ze kwamen binnen in ware commandostijl", reageert uitbater Guy Van Tornhout. De buit: 15.000 euro aan iPhones, iPads en Samsungs. Een nacht eerder sloegen dezelfde daders wellicht toe in een Proximus Center in Deinze.


In de nacht van zondag op maandag kreeg Guy Van Tornhout rond 2.40 uur een melding van het alarmsysteem van zijn telecomwinkel. Twee inbrekers waren met een riooldeksel zijn glazen deur kapot aan het kloppen. Samen met nog twee andere daders roofden ze enkele vitrines leeg. "Ik zag op de camerabeelden dat er een groep voor mijn winkel stond en ben er dan naartoe gesneld, maar ik was te laat", vertelt hij. "Ik kon niets meer doen. Overal lag gebroken glas en ik had niet eens de tijd genomen om mijn schoenen aan te doen."


Het is al de veertiende keer in twintig jaar tijd dat Van Tornhout inbrekers over de vloer krijgt. "Het was nu wel al zes of zeven jaar geleden, maar het is toch verschrikkelijk. De daders hebben nieuwe iPhones, iPads en Samsungs mee, samen goed voor ongeveer 15.000 euro. De daders sloegen op de vlucht toen mijn rookalarm in werking trad, maar dan was het eigenlijk al te laat", aldus Van Tornhout.


Een nacht eerder werd het Proximus Center in Deinze het slachtoffer van vermoedelijk dezelfde bende. Ook daar werd een riooldeksel gebruikt om de vitrine aan diggelen te slaan. Een buurtonderzoek leverde voorlopig nog niets op.


(WSG)