Affiche Gentse Feesten toont een ‘vloedgolf van plezier’

Line Reynaert van The Oval Office en schepen Annelies Storms tonen trots de nieuwe affiche
VDS Line Reynaert van The Oval Office en schepen Annelies Storms tonen trots de nieuwe affiche
Op het Gentse stadhuis is zonet de affiche voor de Gentse Feesten voorgesteld, de 176ste editie en de eerste van Annelies Storms als Feestenschepen. Bureau The Oval Office mocht het beeld maken, en pakt uit met een tropisch beeld van een surfend koppel, met als slagzin ‘Ja Aloha’. Storms kondigt intussen vernieuwingen aan.

“Nu het mooi weer is en de affiche klaar is, kunnen we echt uitkijken naar de Gentse Feesten”, zegt Annelies Storms. “Na een mini-competitie tussen drie bureau’s hebben we The Oval Office uitgekozen als winnaar. Zij mochten het beeld ontwerpen.”

Dat beeld is atypisch, maar dat wordt eigenlijk elk jaar gezegd. “Het is vintage, jaren 50 – 60-stijl”, zegt Storms. “Het is een ode aan het water in onze stad, aan de samenvloeiing van Schelde en Leie. Het toont een surfend koppel, in een uitnodigende houding van plezier. Dat zijn de Gentse Feesten ook, een uitnodiging voor plezier voor iedereen. Dit koppel surft zelfs op een vloedgolf van plezier. De slagzin ‘Ja Aloha’ is een combinatie van echt Gentse met een tropische tint Hawaï.” Het beeld is – voor alle duidelijkheid – géén uitnodiging om tijdens de Gentse Feesten massaal in het Gentse water te springen. “Dat is nog altijd verboden”, laat politiewoordvoerder Matto Langeraert meteen weten.

Voor de Gentse Feesten zelf stuurt Annelies Storms aan op vernieuwing. “Ik heb gesprekken gehad met alle organisatoren. Die zijn allemaal al lang bezig, wat maakt dat ze heel veel ervaring hebben. En ik merk dat ook zij open staan voor vernieuwing. Hoe en wat, dat wil ik in overleg met hen bespreken. Maar ik denk bijvoorbeeld aan nieuwe collectieven die ook iets willen brengen op de feesten. Daarom niet perse 10 dagen, maar dat moet wel kunnen. Hoe en waar, dat moeten we dan nog bekijken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.