Actievoerders willen symbolische euro geven voor Sint-Anna

Sioen komt optreden aan de Sint-Annakerk en speelt nummertje met violist Mikhael
Wannes Nimmegeers Sioen komt optreden aan de Sint-Annakerk en speelt nummertje met violist Mikhael

Al de hele namiddag is er een muziekmarathon aan de gang op de site van de Sint-Annakerk. Sioen, Wim Claeys en anderen waren van de partij. De kerk wordt omgebouwd tot een Delhaize en een actiecomité wil er alles aan doen om het niet zo ver te laten komen. Ze stellen nu voor om de kerk voor een symbolische euro te kopen en er zelf een invulling aan te geven.

De Gentse violist Mikhaul Bezverkhni is de initiatiefnemer van de actie. “Waarom zouden wij deze kerk niet kunnen kopen? We zamelen momenteel geld in en vragen één euro per actievoerder. Aan een half miljoen gaan we natuurlijk niet geraken maar dat geld willen we gebruiken om de kerk een betere invulling te geven dan een supermarkt”, zegt hij.

Zondag is de Sint-Annakerk het thema van de maandelijkse Speakers Corner in het Belfortcafé. Daar kruisen zowel schepen van cultuur Sami Souguir als het actiecomité SOS Sint-Anna de degens. 

Sioen komt optreden aan de Sint-Annakerk en speelt nummertje met violist Mikhael
Wannes Nimmegeers Sioen komt optreden aan de Sint-Annakerk en speelt nummertje met violist MikhaelReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.