Exclusief voor abonnees

Achter de schermen van de schermen: de commandopost van de Gentse Feesten: "Wij zien alles"

40 camerastandpunten worden live gemonitord op een muur van tv's in de commandopost. Politie- en hulpdiensten zitten er zij aan zij.
Photonews 40 camerastandpunten worden live gemonitord op een muur van tv's in de commandopost. Politie- en hulpdiensten zitten er zij aan zij.
Honderdduizenden bezoekers, minstens evenveel liter drank en tien dagen lang feestgedruis tot in de vroege uurtjes: de Gentse Feesten zijn één van de grootste volksfestivals van Europa. Toch verloopt alles zonder grote incidenten, dus komen ze vanuit het buitenland kijken hoe ze dat in Gent doen. Het geheim: de commandopost, waar ze alles zien op een muur vol schermen. “Er ligt daar iemand op de grond, ga eens kijken.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Gent

    Ze zien alles maar wat ze moeten zien dat hebben ze dan toch wel toevallig net gemist : ) hebben ze vorige week vrijdag bewezen als ze aan de vrijdagmarkt dat Mevrouwtje hebben lastig gevallen met 4 man sterk dat hebben ze net niet gezien ...