92 personen gevat met drugs en messen tijdens politieactie

Archiefbeeld.
belga Archiefbeeld.
In de nacht van woensdag op donderdag voerde de lokale politie van Gent op een aantal locaties in Gent drugscontroles uit.

De actie richtte zich op het vatten van occasionele druggebruikers, gewoontegebruikers en dealers die zouden afzakken naar of aanwezig waren op evenementen in de ArtCube aan de Hurstweg en de Kompass Klub aan de Ottergemsesteenweg Zuid. Er gebeurden ook controles aan het Sint-Pietersstation. De lokale politie werd bijgestaan door de hondenbrigade van de federale politie. Bij deze controles werden bij 90 personen drugs aangetroffen. Twee personen waren in het bezit van een verboden wapen.

De aangetroffen drugs werden in beslag genomen. Het gaat om cocaïne, speed, weed, hasj, XTC, joints, ketamine en MDMA. Er werden 2 messen in beslag genomen.

Vier personen werden gerechtelijk gearresteerd. Drie onder hen werden gedagvaard voor de correctionele rechtbank in Gent voor de zittingen van 22 en 27 november, op verdenking van handel in verdovende middelen. Eén van hen stond geseind voor de uitvoering van een gevangenisstraf en werd overgebracht naar de gevangenis.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert Boxtaele

    Moesten ze veel meer doen, zulke acties.