9 maanden cel en 800 euro boete voor feiten van exhibitionisme in publiek zwembad

Ondersteunend beeld.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld.
Een man heeft in de correctionele rechtbank in Gent een celstraf van 9 maanden en een geldboete van 800 euro gekregen voor feiten van exhibitionisme in een publiek zwembad. “Hij deed inbreuk op de seksuele integriteit van drie slachtoffers, waarvan er twee minderjarig zijn.”

De man in kwestie kwam maandag niet opdagen om zijn vonnis te aanhoren. Hij kampt naar eigen zeggen niet met een seksuele problematiek. “Aangezien hij hardnekkig ontkent dat hij een probleem heeft, is een straf met probatie-uitstel dus geen optie”, motiveert de rechter zijn vonnis. “De man zelf wou een opschorting van zijn straf, maar daar kunnen we niet op ingaan.”

De rechter legde hem een celstraf van 9 maanden en een geldboete van 800 euro op. “Er is geen ruimte voor redelijke twijfel: de slachtoffers kenden elkaar niet én legden zeer gelijklopende verklaringen af. We houden wel rekening met zijn blanco strafblad.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.