85.000 lichtjes aan Oostakkers Kerstsfeerhuisje, eerste kerstboom al half augustus versierd

De familie Lootens voor hun kersthuis in Oostakker
Gianni Barbieux De familie Lootens voor hun kersthuis in Oostakker
“Nee, wij zijn niet gek, wij houden gewoon van een beetje sfeer.” Peter Lootens en Mira Meirsschaut wonen met hun dochtertjes Laure en Elise in het Oostakkers Kerstsfeerhuisje, in de Groenstraat. 

“Hoeveel lichtjes we hebben? We zijn gestopt met tellen”, grijnst Peter. “In 2016 waren het er 55.000, nu zeker al 85.000. Buiten dan, want binnen hebben we er nog eens 35.000. Gelukkig is het led-verlichting, aan onze elektriciteitsrekening voelen we dat dus niet.” 

Het is allemaal begonnen met een paar verlichte rendieren in de tuin. “Mensen vonden dat leuk”, zegt Mira. “Dus hebben we het jaar nadien nog wat lichtjes bijgezet. En opblaaskerstmannen. Zo ging het maar door. Onze eerste kerstboom binnen zetten we al half augustus. Nu staan er vijf.” 

Aan de buitenversiering start de familie op 3 november, nadat ze op 2 november alle halloweenversiering hebben weggehaald, en die is minstens even spectaculair als de kerstversiering. “De kerstversiering blijft staan tot 13 januari. We houden elk weekend café in ons garage, op vrijdagavond, zaterdag en zondag. We vinden het leuk om mensen samen te brengen. Iedereen mag hier iets drinken, tegen een vrije bijdrage. Dat lukt perfect. We willen hier geen winst uit halen, maar voor een gezellige buurt zorgen.” 

En na 13 januari denken Peter en Mira al aan Pasen, want dan komen er konijnen en paashazen in de tuin. “Maar dat is niet met lichtjes en dus minder opvallend”, lachen ze.

Kerstsfeerhuisje in Oostakker.
Gianni Barbieux Kerstsfeerhuisje in Oostakker.
De woonkamer van het Oostakkers Kerstsfeerhuisje
Gianni Barbieux De woonkamer van het Oostakkers Kerstsfeerhuisje
Gianni Barbieux
Gianni Barbieux1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Edmond Dantès

    Ligt quasi in het verlengde van een druk kruispunt en s'avonds belet het hele circus de zichtbaarheid. Elk jaar nog een beetje meer. Daar is ook consumptie van alcoholische dranken. Zijn daar de nodige vergunningen voor aanwezig. Bij een ongeval is er minimum sprake van gedeelde verantwoordelijkheid.