800 euro boete en jaar cel voor Franse winkeldieven die pendelen tussen Rijsel en Gent

Gianni Barbieux
Twee twintigers uit Rijsel hebben voor de correctionele rechtbank in Gent één jaar cel en 800 euro boete gekregen. De mannen sloegen meermaals toe in het Gentse, en waren goed georganiseerd. Zo hadden ze speciale ‘dieventassen’.

Beide beklaagden, respectievelijk 27 en 22 jaar oud, reden met de wagen van Rijsel naar Gent om in de Arteveldestad toe te slaan. Ze gingen in verschillende winkels aan de haal met kledij. “Ik klus bij als marktkramer, en verdien maar 40 euro per dag”, stelde één van beide heren tijdens de behandeling van de zaak. “Maar jullie hebben blijkbaar wel geld genoeg om brandstof voor meerdere ritjes naar Gent te betalen?” antwoordde de rechter. “De mensen die jullie bestelen, moeten ook hard voor hun centen werken”.

De mannen waren goed georganiseerd, en hadden zelfs een speciale tas mee om het gestolen gerief onopgemerkt voorbij een detectiepoort te krijgen. Ze sloegen voornamelijk toe in ZEB-winkels, en hadden het gemunt op merkkledij. De twee kregen van de correctionele rechter elk een celstraf van één jaar en een boete van 800 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.