8 jaar na ernstig fietsongeval maakt Yoline (24) zelf masterproef over fietsinfrastructuur

Yoline Tavernier en Guy Reynebeau na het Speakers Corner-debat in het Belfort Stadscafé.
Yannick De Spiegeleir Yoline Tavernier en Guy Reynebeau na het Speakers Corner-debat in het Belfort Stadscafé.
Een opmerkelijke gast op het Speakers Corner-debat over de verkeersveiligheid in Gent zondagochtend was Yoline Tavernier. De jonge vrouw belandde acht jaar geleden in coma na een ongeval met de fiets, maar getuigde onlangs in onze krant over het onderzoek voor haar masterproef naar de impact van fietsinfrastructuur op fietsgebruik.

Speakers Corner-moderator Guy Reynebeau las haar verhaal in Het Laatste Nieuws en nodigde Yoline prompt uit op het debat in het Belfort Stadscafé. “Het heeft mij veel tijd gekost om opnieuw te durven fietsen in Gent. Ik kan mijn fiets niet besturen met één hand en dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties. Tot op vandaag mijd ik drukke verkeerspunten zoals Verloren Kost waar trams, auto’s, fietsers en voetgangers elkaar volop kruisen.”

Haar eigen verhaal vormde een inspiratie om een onderzoek te voeren naar het belang van fietsinfrastructuur in het kader van haar masteropleiding Geografie. “Ik wil bijvoorbeeld weten wat het effect is van de aanleg van fietssnelwegen op het gebruik van de fiets om zich naar het werk te verplaatsen.”

Voor een bevraging in het teken van haar masterproef is Yoline nog volop op zoek naar respondenten. Wie wenst deel te nemen, kan voor meer informatie surfen naar de Facebookpagina Mobiliteitsonderzoek: fietsinfrastructuur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.