450 klimaatbetogers trekken door Gentse straten: “In gesprek gaan met sceptici”

De klimaatmars vertrok deze keer aan de Kouter.
Yannick De Spiegeleir De klimaatmars vertrok deze keer aan de Kouter.
Op de Kouter verzamelden vrijdagnamiddag een 450-tal manifestanten voor een nieuwe klimaatbetoging. Een pak minder dan op vorige acties, maar de initiatiefnemers blijven overtuigd van het nut van de marsen. “Het blijft nodig om op straat te komen voor het klimaat”, zegt Yuni Mertens van Students for Climate.

De vorige klimaatmars werd verboden door burgemeester Mathias De Clercq uit vrees dat het tot opstootjes zou komen met supporters van het Duitse Wolfsburg. Deze keer kreeg de manifestatie wel groen licht. Een 450-tal betogers trokken van de Kouter langs de Kuipers- en Muinkkaai richting het Kramersplein.

Ook de gekende slogans waren opnieuw van de partij.
Yannick De Spiegeleir Ook de gekende slogans waren opnieuw van de partij.

Yuni Mertens van Students for Climate gelooft niet dat er een soort klimaatmoeheid ontstaan is bij het publiek. “Elk protest of actie verloopt in golfbewegingen. Het klopt dat we nu met minder zijn dan op andere marsen, maar onze boodschap blijft dezelfde. Op straat komen blijft nodig. Daarnaast moeten we ook het gesprek aangaan met mensen die sceptisch staan tegenover de klimaatproblematiek.”

De klimaatmars van Students 4 Climate.
Yannick De Spiegeleir De klimaatmars van Students 4 Climate.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Crispyn

    450 activisten...wow, En dit op 265.000 inwoners (studenten niet meegerekend) Echt representatief voor de interesse aangaande het klimaatgebeuren.

  • David De Geyter

    Hier mogen precies geen reacties geplaatst worden!!!

  • David De Geyter

    Hier mogen precies geen reacties geplaatst worden!!!