36 jeugdploegjes eren overleden jeugdtrainer

De tweede editie van de 'Memorial Glenn Maes', een minivoetbaltornooi ter nagedachtenis van de verongelukte coach Glenn Maes, heeft al 36 jeugdploegjes kunnen strikken. "We blijven dit eerbetoon herhalen", zegt Eddy De Moor, voorzitter van minivoetbalclub OH Drongen en organisator.

Op 3 juli 2015 kwam Glenn Maes (42), een papa van twee kinderen uit Lovendegem, om het leven toen hij op weg was naar huis. Op nog geen kilometer van zijn deur miste hij een bocht in de Appensvoordestraat en botste hij tegen een boom. Iedereen in de gemeente en in de voetbalwereld reageerde erg aangeslagen. Glenn was een graag geziene man, met een passie voor voetbal. Zo coachte hij onder meer zijn zoontje Yoran bij de jeugd van minivoetbalclub Opel Haeck Drongen. Met zijn ploegje won hij in mei 2015 nog de finale van de Beker van België.

De minivoetbalclub herdacht hem vorig jaar al door een tornooi te organiseren dat zijn naam draagt. Door het gigantische succes van vorig jaar, vindt ook dit jaar de 'Memorial Glenn Maes' plaats. "Het is een eerbetoon aan Glenn dat we zullen blijven herhalen", aldus organisator De Moor. "Opnieuw tekenen er 36 ploegjes present. Zo zullen op dinsdag 27 december acht ploegen van de U9 en tien ploegen van de U11 strijden om de zege. De dag nadien is het de beurt aan de U10 en de U13, waar onder meer Glenns zoon Yoran speelt. Telkens zal zijn weduwe Carla de prijzen uitreiken." Vorig jaar kon het tornooi niet mooier eindigen dan met de eindzege van de ploeg van Yoran. "We hopen op eenzelfde scenario, al is de concurrentie groot", besluit De Moor. (JEW)

Glenn Maes met zoontje Yoran op de affiche van de tweede memorial.
Repro JEW Glenn Maes met zoontje Yoran op de affiche van de tweede memorial.