34 fuifgangers met drugs betrapt op dance-event

Tijdens het dance-event Flashback, dat zaterdagavond plaatsvond in Flanders Expo, heeft de politie een grote drugscontrole gehouden. Zowel op de parking als aan de ingang van de zaal werden bezoekers door een drugshond gecontroleerd. 34 fuifgangers hadden drugs op zak. De politie trof hasj, weed, cocaïne, MDMA en speed aan. "Het ging telkens om kleine hoeveelheden, behalve bij één man, die vrij veel xtc-pillen op zak had", zegt het parket. Die man was vermoedelijk een dealer en moet zich op 22 juni verantwoorden voor de correctionele rechtbank.


"32 fuifgangers hebben onmiddellijk een minnelijke schikking betaald. Het minimumbedrag bedraagt 250 euro, maar afhankelijk van de drugs en de hoeveelheid kan dat oplopen tot 600 euro", verduidelijkt het parket. Een fuifganger die niet kon betalen, moet ook op 22 juni voor de rechter verschijnen. Alle minnelijke schikkingen brachten samen 5.710 euro op. De organisatoren van Flashback waren niet bereikbaar voor commentaar.


Een week eerder had de politie ook al een gelijkaardige controle uitgevoerd in de omgeving van de Kompass Klub op de Ottergemsesteenweg-Zuid. Toen werden zeven automobilisten uit het verkeer gehaald die onder invloed van drugs waren. (CHB)