26 bestuurders betrapt op gsm-gebruik achter het stuur

Archiefbeeld.
Gianni Barbieux Archiefbeeld.
De Verkeersdienst van de Gentse politie deed donderdag een controleactie op het dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur. In de loop van de vooravond stelden ze zich op aan de Port Arthurlaan, waar het op dat moment file was door de avondspits.

Tijdens deze actie kregen 26 bestuurders een boete voor het gebruik van de gsm achter het stuur. Elke bestuurder kreeg een boete van 116 euro. “We merken op dat de intentie om de gsm achter het stuur te gebruiken als er file is, groot is. En dat is geen goed idee want ook in de file moet je je aandacht op de rijbaan houden en al zeker op de bestuurder voor je”, klinkt het bij de politie. 

Daarnaast kregen zeven bestuurders een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de gordel. Tot slot werden nog zeven andere inbreuken vastgesteld en beboet.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Clarisse De Cock

    Elke dag ben ik op de baan en ik merk dat 7 op de 10 bestuurders met de GSM in de hand aan het bellen zijn dus vind ik het maar een teleurstelde vangst, sorry