20.000 bezoekers minder dan vorig jaar op hete woensdag

Vooral ‘s avonds was er op woensdag veel volk op de been nadat de hitte een beetje ging liggen bij het ondergaan van de zon.
Wannes Nimmegeers Vooral ‘s avonds was er op woensdag veel volk op de been nadat de hitte een beetje ging liggen bij het ondergaan van de zon.
Woensdag bezochten 95.000 mensen de Gentse Feesten. Op dezelfde dag vorig jaar telde de stad 115.000 bezoekers.

“Vooral overdag bleven de mensen weg door de hitte. In de loop van de avond werd het drukker en werden het Sint-Baafsplein, de Korenmarkt en Boomtown afgesloten”, zegt feestenburgemeester Annelies Storms (sp.a).

De Lijn vervoerde 26.701 reizigers via het extra feestenaanbod. Dat is 18 procent of 5.995 reizigers minder dan dezelfde dag vorig jaar. De pendeltram die de klok rond rijdt tussen Flanders Expo, het Sint-Pietersstation en de Korenmarkt, vervoerde 24.650 reizigers. Dat is 20 procent of 6.300 reizigers minder dan vorig jaar op dag 6.

2.051 reizigers maakten gebruik van de 12 bussen die feestvierders ’s nachts naar huis brengen in alle richtingen vanuit Gent. Dat zijn er 305 meer in vergelijking met vorig jaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.