2.000 kilometer reizen voor de bekerfinale: “Geen seconde getwijfeld om naar België te vliegen”

Luc Van de Velde en Wim Van Semmertier op de luchthaven van Faro (Portugal), klaar om naar de Heizel te reizen.
LVDV Luc Van de Velde en Wim Van Semmertier op de luchthaven van Faro (Portugal), klaar om naar de Heizel te reizen.
Voor een echte supporter is geen afstand te groot. Luc Van de Velde (55) wilde absoluut zijn Buffalo’s de bekerfinale zien spelen, en reist daarom 2.000 kilometer: van Faro in Portugal, naar Brussel.

“Ik ben al 45 jaar supporter, van toen ik 10 jaar oud was”, vertelt Luc ons vanuit Portugal. “Ik heb altijd een abonnement gehad, ik miste nauwelijks matchen Ook Europese verplaatsingen maakte ik dikwijls mee. Deze bekerfinale wilde ik dus zeker niet missen.”

Niets kon Luc dus in de weg staan - ook de afstand niet. De vijftiger verhuisde in september namelijk naar Portugal, waar hij samen met zijn vrouw een Bed & Breakfast uitbaat. In São Bartolomeu de Messines, om precies te zijn, waar het nu 25 graden is. Een andere wereld, en 2.000 kilometer weg van Brussel. De Buffalo’s moest Luc sindsdien noodgedwongen volgen via het internet.

“Toch heb ik geen seconde getwijfeld om naar België af te reizen", aldus Luc, die dinsdagavond laat landt. “Of mijn vrouw me niet gek verklaard? Neen hoor: ze is een Engelse en is zélf voetbalgek. Ze begrijpt het wel, en zij blijft ter plaatse om te werken. Donderdagmorgen vertrek ik alweer naar Portugal.” Ook Wim Van Semmertier (51) reist af naar België. “Hij is mijn buur in Portugal”, zegt Luc, “en óók een Buffalo.”

Wie de B&B van Luc en zijn vrouw wil bezoeken, kan altijd een kijkje nemen en wegdromen op de website.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.