19-jarige krijgt klappen omdat ze fout geparkeerd stond: “Zo’n geweld is nergens voor nodig”

Jessica Temmerman (19) heeft nog steeds een gezwollen aangezicht na de aanval.
RV Jessica Temmerman (19) heeft nog steeds een gezwollen aangezicht na de aanval.
Een bezoekje aan het postkantoor in de Hogeweg in Sint-Amandsberg afgelopen donderdag is voor de 19-jarige Jessica Temmerman slecht afgelopen. Omdat ze even op een gehandicaptenplaats geparkeerd stond, kreeg ze de razernij van een koppel over zich heen, waarbij ze een rake klap kreeg van een man. “Ze hebben haar bewusteloos achtergelaten.”

Donderdagmiddag ging Jessica met haar wagen naar het postkantoor. Omdat het kantoor nog niet open was, ging ze even in het wachthoekje zitten. “Blijkbaar stond ze verkeerd geparkeerd op een parkeerplaats voor invaliden”, vertelt moeder Nathalie Mollin. “Ze werd aangesproken door een vrouw die erg agressief deed. Ze riep haar toe of ze niet gezien had dat het een gehandicaptenplaats was. Jessica heeft zich meteen verplaatst.”

Daarmee was de kous nog niet af. Jessica ging weer naar het postkantoor, maar de agressieve vrouw bleef haar achtervolgen. “Toen ze weer buiten kwam, liep een man op haar af. Hij zij dat Jessica zijn vrouw had beledigd”, volgens Nathalie. “Wat er daarna gebeurde, weet Jessica niet goed. Ze kreeg een klap en viel bewusteloos op de grond. De dader liet haar daar gewoon achter.”

Bewakingscamera

Jessica liep ernstige verwondingen op. Haar gezicht zat enkele dagen gezwollen en ze kon haar ogen niet meer goed openen. Ze heeft nekpijn en heeft vermoedelijk een scheur in haar sinus opgelopen. “Ze moet nu veel rusten en ijs op haar gezicht leggen. Op 25 juni moet ze weer op controle naar de mond- en kaakspecialist. Nu slaat haar gezicht alle kleuren uit”, aldus Nathalie.

Jessica Temmerman (19) werd zwaar toegetakeld bij haar bezoek aan het postkantoor.
RV Jessica Temmerman (19) werd zwaar toegetakeld bij haar bezoek aan het postkantoor.

“Door haar verwondingen, denk ik dat er meer dan één slag moet gevallen zijn, maar Jessica weet het zelf niet omdat ze bewusteloos was”, gaat Nathalie verder. “Zo’n geweld is echt nergens voor nodig. Jessica is doodbraaf en zal niet snel iets fout zeggen.”

Jessica en Nathalie stapten naar de politie om een klacht in te dienen. “De politie heeft de beelden van de bewakingscamera van bpost opgevraagd, maar omdat die van het hoofdkantoor moeten komen, duurt het even voor ze die kunnen bekijken”, weet Nathalie. Intussen ging de familie op zoek naar getuigen via sociale media. Een bericht met een beschrijving van de dader werd al meer dan 1.500 keer gedeeld. Door het bericht op sociale media heeft de familie intussen de identiteit van een vermoedelijke dader gevonden.
82 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evelyne JACQUES

  Ik sta versteld van de lompe reacties op dit forum t.o.v. het leed van dit meisje. Ze beging een verkeersovertreding, dat wel, maar kijk eens hoezeer ze toegetakeld is... Zo'n agressie is werkelijk ongehoord. Dat koppel dat zich niet kon beheersen en totaal overstag ging, hoort in de bak of in de psychiatrie. Ze zijn een gevaar voor de maatschappij.

 • Francky Libbrecht

  Artikel 27bis. Parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap De parkeerplaatsen gesignaleerd zoals voorzien in artikel 70.2.1.3°c) zijn voorbehouden voor voertuigen die gebruikt worden door de personen met een handicap die houder zijn van de speciale kaart bedoeld in artikel 27.4.3. of van het door artikel 27.4.1. hiermee gelijkgestelde document. Deze parking is niet conform aangeduid en is dus GEEN parking voorbehouden voor personen met een handicap.

 • Jurgen Devries

  De klappen vallen inderdaad niet goed te praten maar zoals hier al is aangehaald, veel mensen parkeren waar ze willen en als je hen erop wijst worden ze arrogant of zelfs agressief. Laatst ook een vrouw erop gewezen dat ze op het voetpad stond, haar antwoord: bek houden, ben binnen 5 minuten weg! En dan zijn er mensen die rare dingen doen als je zo een antwoord krijgt

 • Paul Buckens

  Iedereen is plots onderwijzer, scheidsrechter, beoordelaar van de restaurants, politieman,....Jammer dat ze een probleem hebben om de job waar ze voor betaald worden correct uit te voeren , of ook zelf de wegcode te respecteren. Men moet de plaatsen voor invaliden respecteren maar zij die hierop gaan staan mogen enkel als de gehandicapte in die wagen is. Het is ook geen reden om geweld te gebruiken tegen een andere , wat die ook deed op die plaats of wat er gezegd werd.

 • Roger Cooks

  Verwerpelijk! Anderzijds heeft dat wicht nu wellicht ingezien dat het not done is en van een verregaande onbeschoftheid getuigt om de plaats van gehandicapten in te nemen.