19 bewoners serviceflats geëvacueerd na brand

Negentien serviceflatbewoners van het Tichelhof aan de Tichelrei in Gent zijn gisterenmiddag geëvacueerd na een brand. De senioren bleven ongedeerd, maar twee dakarbeiders en een personeelslid moesten naar het ziekenhuis.

Om 12 uur merkten arbeiders, die werken uitvoerden op het dak, een defect op aan de dakventilator. Die vatte vuur. De twee arbeiders van 53 en 25 jaar oud konden met een poederblusapparaat de beginnende brand blussen, maar moesten daarna wel voor verzorging naar het ziekenhuis. Ze hadden tijdens de bluswerken rook ingeademd. Via het ventilatiesysteem kwam de rook in de gang van de derde verdieping van het gebouw terecht. Daarom nam het aanwezige personeel geen enkel risico en werd er meteen beslist om de bewoners van die verdieping te evacueren.


"De evacuatie verliep vlot", zegt directeur Bewonerszorg Martin Seeuws. "Na goed anderhalf uur, toen de brandweer de CO-metingen had uitgevoerd, kon iedereen terugkeren naar zijn flat. We lieten wel preventief een personeelslid overbrengen naar de spoed."


De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en het vooralarm werd even afgekondigd. Uiteindelijk hoefde de brandweer niet meer te blussen. De Tichelrei was door het voorval een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. (JEW)