15.000 euro aan unieke kledij gestolen

Uitbater Arjen Spittaels in zijn leeggeroofde winkel.
Foto Wouter Spillebeen Uitbater Arjen Spittaels in zijn leeggeroofde winkel.
Inbrekers hebben alle rekken in de klerenwinkel Life Streetwear in de Brabantdam in de nacht van maandag op dinsdag leeggeroofd. Uitbater Arjen Spittael is zo'n 15.000 euro aan kleding kwijt en die stock terug aanvullen niet makkelijk. "Het zijn allemaal merken die normaal niet in België verkocht worden", zegt hij.

Toen Arjen Spittael dinsdagochtend in zijn winkel kwam, trof hij zijn ergste nachtmerrie aan. Met een koevoet was de deur op twee punten opengebroken en uit het slot geforceerd. De kapstokken waren volledig leeg. "Sommige van de gestolen jassen kosten vierhonderd euro", zucht hij. Een zware klap voor een winkel die net een jaar oud is. "Waarschijnlijk hebben ze een bestelwagen voor de etalage geparkeerd, dan is die bijna helemaal aan het zicht onttrokken."


Nu komt het erop aan om de winkel zo snel mogelijk weer te vullen. "Ik ben nog aan het bekijken hoe we het kunnen doen. Leveranciers kunnen eventueel stock ter beschikking stellen, want het is moeilijk om alles opnieuw aan te kopen. De merken worden in België nog niet verkocht, dus ze moeten van ver komen. Ik zou graag volgende week weer kunnen openen, maar het is nog maar de vraag of dat zal lukken. Tot dan heb ik er geen inkomsten aan." (WSG)