0 op 6? Gefrustreerde voetbalfan trapt deuk in taxi

De agressieveling stampte een deuk in de achterdeur van taxichauffeur Joeri Cools.
Foto JEW De agressieveling stampte een deuk in de achterdeur van taxichauffeur Joeri Cools.
Een hevige supporter van Gent heeft zondagavond uit pure frustratie na de verloren partij tegen Antwerp een deuk in de deur van een taxi getrapt in de Pilorijnstraat aan de Dampoort. De man vluchtte weg, maar dankzij de snelle foto die een taxiklant kon nemen en Facebook, kon de man geïdentificeerd worden.

Joeri Cools was na de voetbalwedstrijd tussen KAA Gent en Antwerp met enkele klanten onderweg naar Brasserie Dampoort. "Ik draaide van de Dendermondsesteenweg af naar de Pilorijnstraat en zag een man aan de overkant van de baan langs de geparkeerde voertuigen wandelen", vertelt de taxichauffeur.

Trap tegen deur

"Je zag dat de man diep in gedachten was verzonken. Met zijn oortjes in lette hij ook niet op het verkeer. Hij stak de straat geleidelijk aan over en ik ging ervan uit dat hij achter mijn taxi zou passeren. Maar dat deed hij niet." De man schrok zich een bult en trapte keihard tegen de linkerachterdeur van de wagen.


"Hij vertelde me dat ik over zijn voet was gereden, maar dat klopte niet. Ook de mensen in mijn taxi bevestigden dat. Ik belde daarom de politie, waarop hij weg wandelde. Gelukkig had een van mijn klanten een foto genomen van de man." Joeri ging 's avonds naar Ekkergem om een klacht in te dienen.

Gedeeld op Facebook

Joeri deelde de foto van de man op Facebook en het bericht werd ruim 250 keer gedeeld. "Nooit gedacht dat er zoveel respons zou komen op dat bericht", vertelt Joeri


"Verschillende mensen stuurden me een privébericht met de naam van de dader. Blijkbaar is hij een zware Buffalo-fan die volgens velen een kort lontje heeft. Het zal hem alvast een nieuwe deur in mijn Land Rover kosten", besluit de taxichauffer. (JEW)