Exclusief voor abonnees

“Waarom wordt tussen 22 en 5 uur gewerkt aan de tramsporen voor onze deur?” Gentenaars boos over nachtlawaai, maar De Lijn zegt niet anders te kunnen

‘s Nachts een lawaaierige bouwwerf, want overdag moet de tram kunnen rijden.
Wannes Nimmegeers ‘s Nachts een lawaaierige bouwwerf, want overdag moet de tram kunnen rijden.
De bewoners van de Sint-Pietersaalststraat in Gent zijn razend. De Lijn is er bezig de tramsporen te vervangen, en dat gebeurt ’s nachts, met veel lawaai. Overdag is de straat afgesloten, en wordt er niet gewerkt. ‘Kan dat niet anders?’, vroegen we aan De Lijn.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Benasque

  De klagers zijn niet van de slimsten. De tramsporen kunnen enkel 's nachts vervangen worden zodat overdag de trams kunnen blijven rijden. Anders ontstaat een verkeerschaos. Gesnapt ?

 • Dirk De Buyst

  Belgen zijn écht wel wereldtop in zagen en zeuren. Als het verkeer in de soep loopt door wegwerkzaamheden, is men boos omdat de werken niet ‘s nachts gebeuren. In Gent werkt men ‘s nachts en nu is het ook niet goed. Begrijpe wie kan.

 • aissa boucharrafat

  Je kan bvb pendelen tss 2 haltes en de onderbroken route te voet laten nemen... dat traject is geen 1000km hé

 • Kelly Verlinden

  Iedereen hier met de grote mond in de reacties maar als het voor uw deur zou gebeuren tijdens de nacht en je hebt nog kinderen ook dan vloeien de traantjes.

 • Albert Hessens

  Ah dat zijn nu eens de stadsbewoners ... diegene die verantwoordelijk zijn voor het diaboliseren van de auto ... diegene die denken dat op elke andere plaats in het land dezelfde faciliteiten binnen handbereik zijn zoals bij hen, diegene die zeggen dan moet je maar naar het stad verhuizen ... en goeie ouderwetse lap rond hun oren ja