"Vieren op Vlasmarkt tot in de vroege uurtjes"

Niels Steyaert met een heleboel gsm's en sleutelbossen. "Als je op de Feesten sfeerbeheerder bent, dan ben je automatisch ook een verzamelpunt voor verloren voorwerpen."
WN Niels Steyaert met een heleboel gsm's en sleutelbossen. "Als je op de Feesten sfeerbeheerder bent, dan ben je automatisch ook een verzamelpunt voor verloren voorwerpen."

Wanneer ging je voor het eerst naar de Gentse Feesten?


"Ik woon al heel mijn leven in het centrum van de stad. Dus zodra ik kon staan, was ik aanwezig op de Gentse Feesten."


Wat moet je zeker doen op de Feesten?


"Wat iedereen eens moet gedaan hebben, is opblijven tot de Vlasmarkt sluit, en het dus al lang weer licht is. Want op de Vlasmarkt, daar vind je de échte feesten, met het échte, béste Gentse Feestenvolk. Daar kan je het beste vieren."


Wat is jouw beste Feestenherinnering?


"Oei, dat is een moeilijke. Ik maak elk jaar nieuwe herinneringen, en het zijn er zo veel dat ik er geen beste kan uithalen, echt niet..."


Wat is jouw favoriete Feestenplek?


"Ik heb er twee, de Vlasmarkt en Sint Jacobs. Daar werk ik ook, dus daar hang ik altijd rond."


Waarom sta jij zo op de affiche?


"Ik ben één van de sfeerbeheerders van de zone Sint-Jacobs - Vlasmarkt - Baudelo. Als sfeerbeheerder ben je sowieso een aanspreekpunt voor de mensen, maar blijkbaar ben je automatisch ook een inzamelpunt voor verloren voorwerpen. Alles wat mensen vinden geven ze aan ons. En zo komt het dat wij quasi elke avond rondlopen met een hoop gsm's en sleutels die niet van ons zijn in onze zakken. (VDS)