UFO-mysterie opgelost: Ierse universiteit verloor zaterdag contact met onderzoeksballon ... boven Gent

Twitter
Het mysterie van de tientallen UFO-meldingen boven Gent is dan toch opgelost: Een Ierse correspondent liet vandaag aan het Belgisch UFO-meldpunt weten dat een universiteit in de stad Cork zaterdag het GPS-contact verloor met hun onderzoeksballon. Wellicht op het ogenblik dat de ballon explodeerde. 

Het lichtgevend object boven Gent deed zaterdagavond de fantasie van heel wat Oost-Vlamingen op hol slaan. Een ontploffende weerballon, dachten ze aanvankelijk bij het Belgische UFO-meldpunt. Maar dat werd deze ochtend uitgesloten. De Belgische noch de Nederlandse weerdiensten hadden daar op dat moment een weerballon in de lucht. 

Nu is het mysterie dan toch opgelost. Een Ierse student liet de ballon, geladen met instrumenten, donderdag de lucht in. Dat gebeurde vanop de ‘Met Éireann’s Valentia Observatory’, helemaal in het Westen van Ierland. Dat observatorium werkt onder andere samen met de Ierse meteorologische dienst. Zaterdag werd het GPS-contact met de ballon verloren boven Gent. Wellicht op het ogenblik dat de ballon explodeerde.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Moens

  Die ballon heeft een goeie 1000 km in rechte lijn in een dag of twee. In realiteit kan je er waarschijnlijk een paar honderd bij doen.

 • william Masson

  Steevast spreekt men altijd over die onderzoek ballonnen maar waarom vinden we daar nooit iets van en ook hoeveel weegt die rommel als daar apparatuur aanhangt en die rotzooi komt naar beneden ?

 • Norbert Laeremans

  Dan moet die ballon ergens gevonden worden en moet het Ierse obsevatorium er van op de hoogte worden gebracht

 • Mike Van der Veen

  Nee nee nee! Het zijn wel degelijk Marsmannetjes! Ze zijn geland in onze tuin en hadden veel honger en dorst!

 • Piet Van Buggenhout

  Geloof in wat je graag als waarheid zou willen hebben is heel sterk. Ongelijk toegeven is voor gelovigen bijna onmogelijk. Een nieuwe complottheorie is voor hen veel aannemelijker.