‘Tijdelijke’ bushalte op Frans Van Ryhovelaan wordt in het voorjaar van 2020 verplaatst

Archiefbeeld van de bushalte op de Van Ryhovelaan.
Yves Masscho Archiefbeeld van de bushalte op de Van Ryhovelaan.
Gemeenteraadslid Mehmet Sadik Karanfil (Open Vld) informeerde bij schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) naar de toekomst van de voormalige bushalte op de hoek van de Fuchsiastraat en de Frans Van Ryhovelaan in de Gentse Bloemekenswijk.

“Enkele jaren geleden werd beslist deze halte ‘tijdelijk’ af te schaffen en even verder te plaatsen op de Van Ryhovelaan, recht over de supermarkt Delhaize. Net daar waar de straat een soort flessenhals vertoont. Op de koop toe is men hier sinds ruim een tweetal jaar een wooncomplex aan het bouwen. Met veel werfverkeer. Een onveilige situatie voor de wachtende busreiziger”, stelt Karanfil.

In een schriftelijk antwoord liet schepen Filip Watteeuw (Groen) weten dat de gevaarlijke werfzone zal worden opgevolgd door de bevoegde diensten. “In de infobrief van de lente dit jaar werd de laatste info gegeven over de voorziene werken aan het kruispunt Fuchsiastraat-Van Ryhovenlaan, inclusief de nieuwe bushaltes. De timing (eind 2019) hebben we niet kunnen waarmaken maar we stellen alles in het werk om februari/maart 2020 te starten met de verkeersmaatregel in de Fuchsiastraat - F. Van Ryhovelaan- Pioenstraat. De bushaltes zullen dan meegenomen worden. Deze worden verderop in de Van Ryhovelaan geplaatst.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.