‘t Stropke

De Kijk van Kurt

Kurt Burgelman
Wannes Nimmegeers Kurt Burgelman

Hoe ver kan een stadsbestuur van de mensen staan? Die vraag stelde ik me toen Freddy Dhondt me eerder deze week zijn verhaal deed. Freddy baat camping ’t Stropke uit achter de skiheuvel aan de Blaarmeersen. Hij vangt er mensen op die door een financiële tegenslag niet meer op de huurmarkt terecht kunnen en helpt hen aan een job. Freddy heeft een groot netwerk van werkgevers die zijn project genegen zijn. Freddy biedt zijn kampeerders een nieuwe start in het leven zonder daar ook maar één cent subsidie voor te krijgen. Je zou denken dat een stad, die bestuurd wordt door onder meer 2 linkse (en dus per eigen definitie menslievende) partijen én een christelijke partij, dit unieke sociale project zou toejuichen. Niets is minder waar. De stad wil ’t Stropke zonevreemd maken en er per 1 februari 2023 een bos van maken. Ik verduidelijk: ’t Stropke is niet zonevreemd, de stad wil het zonevreemd maken. Dat de bewoners dan nergens meer naartoe kunnen, zal het warme progressieve stadsbestuur worst wezen. Dat er met moeite 10 bomen extra kunnen aangeplant worden, speelt geen rol. Groen bestuurt en groen zal de stad zijn! Navraag van deze krant bij het stadsbestuur leert ons dat schepen van wonen Heyse (groen) verwijst naar schepen van openbaar groen De Bruycker (rood), die op haar beurt verwijst naar Sami Souguir (blauw), schepen van ruimtelijke planning, die er eigenlijk niks mee te maken heeft want die heeft een andere, leegstaande camping onteigend, en wijst dus terug naar rood. U leest het goed, onze menslievende bestuurders steken zich weg achter elkaar. Het dossier over de toekomst van camping ’t Stropke wordt binnenkort behandeld op de gemeenteraad. Ik ben benieuwd of er zelfs maar met één woord zal gerept worden over de bewoners. Zullen de heilige principes alweer winnen van de menselijkheid?
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pol Desimpelare

    Wannes, neem die drie wereldvreemde schepenen eens mee naar de camping en toon hun hoe het er daar aan toe gaat, de afstand van het stadhuis naar de Blaarmeersen is amper 5km. Dan zullen ze misschien beseffen wat ze de bewoners gaan aandoen.

  • Jean VanEeckhaute

    Wat mij in dit verhaal het meest opvalt is dat we hier dus 3 schepenen hebben die zowat over dezelfde materie gaan. Behoorlijk bestuur heet dat dan.