't Spelleke komt nog eens samen

't Spelleke van Drei Kluite met de neuzekes van Pierke.
Foto Masscho 't Spelleke van Drei Kluite met de neuzekes van Pierke.
Het befaamse Spelleke van Drei Kluite komt de komende weken nog eens samen. Het is geleden sinds de start van het circulatieplan dat de satirische bende nog eens in het voetlicht trad. 

“We spelen dan wel geen 'koenferanses' meer, maar als er iets bijzonders gebeurt in Gent dan rukt Pierke Pierlala en zijn vaste bende nog steeds uit om commentaar te leveren op de actualiteit”, zegt Freek Neyrinck. Aangezien het binnenkort verkiezingen zijn konden Freek en Luk De Bruyker met hun creativiteit geen blijf. Ze schreven een politiek kritische en muzikale straatact voor de vaste bende van ''t Spelleke'.  Alle kopmannen en -vrouwen van de grote partijen kregen een eigen song om hen Pierke Pierlalagewijs nog even voor te stellen aan het kiespubliek. "Het is waarschijnlijk de laatste politieke 'koenfeeranse' ooit, aangezien we binnen zes jaar meer dan waarschijnlijk van een welverdiende rust genieten", zegt Freek.

't Spelleke is te zien op zaterdag 6 oktober om 10.30 en 11.30 op de rommelmarkt van Sint Jacobs, om 14.30 op de Kalandeberg en om 15.30 op de Vrijdagmarkt. Op zondag 7 oktober om 10.30 en 12.30 op de Kouter en 11.30 op de Boekenmarkt van de Ajuinlei. Op zaterdag 13 oktober opnieuw op de rommelmarkt om 10.30 en 11.30.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.