"Repeteren? Doen we nooit, behalve nu"

PARTIE PARTY VOOR HET EERST GROOTS IN EIGEN STAD

Guy De Mulder, Kurt Burgelman en Bart Mareen vormen al tien jaar Partie Party.
James Arthur Guy De Mulder, Kurt Burgelman en Bart Mareen vormen al tien jaar Partie Party.
Kurt Burgelman, Guy De Mulder en Bart Mareen vormen al een jaar of tien samen Partie Party. Ze treden overal op, van pensenkermis tot Duits festival. Maar nu gaan ze voor het eerst echt groot in eigen stad, meteen in de Vooruit. "We werken aan een compleet nieuw repertoire, en voor het eerst repeteren we zelfs!"

Kurt, Guy en Bart zijn de kern van de Gentse Stroprockgroep BiezeBaaze, maar al tien jaar lang zijn ze samen ook Partie Party. Die groep brengt pure ambiance. Ze hebben covers van de allerleukste feestnummers in 7 talen. Waar Partie Party optreedt, is het feest. Tot zelfs op een Duits festival waar ze drie jaar na elkaar zijn uitgeroepen tot beste band.


"We weten dat mensen ons overal kunnen zien, dikwijls zelfs gratis" zegt Kurt. We treden dan ook heel vaak op. En altijd passen we onze set aan aan ons publiek. We kijken wat er leeft en spelen daarop in. Meestal weten we vijf minuten voor we opkomen nog niet eens welk nummer we eerst gaan brengen. Maar we kennen elkaar door en door en we zijn alle drie professionele muzikanten. Dat maakt dat zij altijd direct mee zijn met wat ik begin te zingen. Repeteren hebben we voor Partie Party nog nooit gedaan. We spelen, we zorgen dat ons publiek zich amuseert, en we amuseren ons ook gewoon zelf op het podium." Dat ze maar met drie zijn, is een deel van hun sterkte. Het maakt dat op elkaar inspelen ook gewoon kan. Daarnaast zijn ze ook gewoon heel bereikbaar. Geen handtekening of foto is hen te veel na een optreden. En dat maakt hen zo geliefd, tot ver buiten thuisbasis Gent.

Vooruit

Maar nu staan ze dus in de Vooruit, en dat wordt toch iets compleet anders. "We zijn volop aan het voorbereiden en repeteren", zegt het trio. "En dat is onze gewoonte dus niet. We maken een compleet nieuw repertoire. Uiteraard blijven we de nummers spelen waar het publiek altijd om vraagt, maar al de rest is nieuw. Sommige dingen spelen we ook gewoon anders. En we hebben een paar heel leuke special guests uitgenodigd om een paar nummers mee te spelen. We maken er gewoon een feest van, ook letterlijk. Want na het optreden is er een fuif in de Vooruit. We kijken er zelf heel erg naar uit, en zijn ook benieuwd wat het gaat geven. Want de Vooruit, dat is qua geluid en qua techniek toch iets helemaal anders dan een festival."


Partie Party hoopt een goeie 800 man warm te maken voor hun feestje, dat ze 'Partie Party gaat Vooruit' hebben gedoopt. Het vindt plaats op 24 februari om 20 uur. Tickets kosten 22 euro (afterparty inbegrepen) en zijn te koop via www.partieparty.be