"Met dit veld kunnen we WK naar Gent halen"

HOCKEYCLUB GANTOISE SPEELT EERSTE KEER OP TERREIN AAN WATERSPORTBAAN

Enkele hockeyspeelsters van Gantoise geven het beste van zichzelf tijdens de eerste match op het nieuwe veld aan de Watersportbaan.
James Arthur Enkele hockeyspeelsters van Gantoise geven het beste van zichzelf tijdens de eerste match op het nieuwe veld aan de Watersportbaan.
Hockey- en tennisclub Gantoise heeft zaterdag het eerste nieuwe hockeyveld aan de Watersportbaan ingespeeld. "Het veld is een exacte kopie van het veld van de Olympische Spelen in Rio. Topkwaliteit, en dat mag wel voor 750.000 euro", zegt de voorzitter. En dat is nog maar het begin: de nieuwe stek van Gantoise wordt een pareltje.

De Ghelamco Arena van de Buffalo's is uitzonderlijk, maar wat hockey- en tennisclub Gantoise aan het bouwen is, zal niet moeten onderdoen. Architecturaal misschien minder spectaculair dan het voetbalstadion, maar wat betreft speelvelden wordt de nieuwe uitvalsbasis de top van Europa. Hockey- en tennisclub Gantoise telt meer dan 1.000 (!) leden, en dat aantal zal snel stijgen als de nieuwe accommodatie aan de Watersportbaan volledig af is. De Gantoise had decennialang een vaste stek in Gentbrugge in de schaduw van het Ottenstadion. Dat stadion is afgebroken, maar ook de Gantoise moest wijken voor de nieuwe eco-woonwijk. Heel lang werd gezocht naar een geschikte locatie. De Noorderlaan bleek de oplossing.


Zaterdag speelde de Gantoise voor het eerst op het nieuwe Rio-terrein aan de Watersportbaan. Jean Jacques Gernay is een trotse voorzitter. "Vandaag spelen we ons eerste nieuwe veld in. Het ligt op een terrein dat we voor 50 jaar in erfpacht kregen van het GUSB. Het veld is een exacte kopie van het speelveld op de Olympische Spelen van Rio. Het is werkelijk topkwaliteit, en dat mag ook wel, voor 750.000 euro. Eind mei is ons tweede speelveld klaar, vlak achter dit veld, en ook een half veld voor de kinderen."

De club heeft eindelijk zijn vlag terug.
James Arthur De club heeft eindelijk zijn vlag terug.

Dertien tennisvelden

Maar er komt nog veel meer. Waar nu duikclub De Manta zit, start Gantoise binnenkort met de aanleg van nog een hockeyveld, een kopie van het veld van de Spelen in Tokyo. Er komen ook dertien tennisterreinen, waarvan vijf indoor. En er komen ook terreinen voor padel (een mix van tennis en squash). Er komt ook een groenzone die zal worden gebruikt voor looptrainingen. In de verre toekomst plant Gantoise zelfs de bouw van een hotel. Want met hun velden van topkwaliteit hopen ze de grote Europese clubs naar Gent te lokken. Er wordt zelfs al van een WK gedroomd. Terecht trouwens, het knalblauwe veld dat zaterdag werd ingespeeld is het beste in Europa.


Gantoise verhuist in september alle hockey-activiteiten naar de Watersportbaan. In de loop van 2018 moet de volledige verhuis achter de rug zijn.