‘Katrienspekken’ krijgen een straat aan Nieuwewandeling

In het linkerdeurtje zat het winkeltje van de Katrienspekken
VDS In het linkerdeurtje zat het winkeltje van de Katrienspekken
In het nieuwe woonproject Watt aan de Nieuwewandeling zal een straat vernoemd worden naar de volksfiguur die jarenlang ‘Katrienspekken’ verkocht. Elsa ‘Katrien’ Guyssens nam het recept van die spekken mee in haar graf.

De verbinding tussen de Nieuwewandeling en de Pieter Colpaertsteeg zal de naam ‘Elsa Guyssenspad’ krijgen. Elsa, in de volksmond bekend als Katrien, overleed in 1985 en was een legende. Ze was de laatste die in het winkeltje op de hoek van Onderbergen en het Sint-Michielsplein ‘Katrienspekken’ bakte en verkocht. Katrienspekken waren snoepjes die zouden helpen tegen de hoest. De snoepjes werden al in 1870 ‘uitgevonden’ door Katrien Vandermaelen, maar naar het recept blijft het raden. Elsa Guyssens nam het mee in haar graf, omdat ze niet wou dat het gecommercialiseerd zou worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.