"Inspelen op veranderende uitgaanscultuur"

COCKTAILBAR WHITE CAT WORDT EVENEMENTENLOCATIE

Nicolas Verbrugge aan de bar in White Cat. De club wordt omgevormd tot een evenementenlocatie.
Foto Wannes Nimmegeers Nicolas Verbrugge aan de bar in White Cat. De club wordt omgevormd tot een evenementenlocatie.
Het Gentse nachtleven verliest binnenkort één van zijn trekpleisters. Vanaf volgend jaar is café White Cat in het Patershol enkel nog beschikbaar voor privéfeesten. "De tijd dat mensen wekelijks in dezelfde club uitgingen, ligt achter ons. Met deze beslissing willen we inspelen op de veranderende uitgaanscultuur", zegt zaakvoerder Nicolas Verbrugge.

White Cat, gelegen in Drongenhof, is een begrip bij nachtraven die houden van een stevig feestje. De club van Nicolas Verbrugge bouwde haar naam en faam op door nationaal en internationaal talent te programmeren. Zo leerden de leden van de bekende Gentse band STUFF elkaar kennen in de White Cat. Ondanks de reputatie van zijn zaak zag Verbrugge de voorbije twee jaar een terugval in het aantal bezoekers dat hij mocht ontvangen.


"Er spelen verschillende redenen. Mensen spreken vandaag af via sociale media waar ze 's avonds willen uitgaan. Soms spreken ze thuis af, een andere keer op locatie, maar de tijd dat iedereen wekelijks in dezelfde club uitging, lijkt achter ons te liggen. De mensen gaan steeds gerichter uit en dat gaat deels ten koste van de traditionele cafécultuur. Ook de toenemende alcoholcontroles en het feit dat mensen steeds prijsbewuster worden, speelt mee. We zijn niet de enige die dat vaststellen, deze week raakte nog bekend dat de bekende discotheek La Rocca (in Lier, red.) de deuren sluit."

Privé-evenementen

Verbrugge blijft echter niet bij de pakken zitten en beslist om vanaf volgend jaar de White Cat enkel nog ter beschikking te stellen voor privé-verhuur. "Op die manier wil ik inspelen op de veranderende uitgaanscultuur. We merkten al langere tijd een stijgend aantal aanvragen voor privé-verhuur", verduidelijkt hij. Met zaal LUX baat Verbrugge in Sint-Amandsberg al een evenementenlocatie uit die geregeld wordt afgehuurd voor verjaardagsdrinks, huwelijken of cd-voorstellingen. "Ik ben er van overtuigd dat er ook vraag zal zijn naar een gezellig en flexibele evenementenlocatie binnen de stadsring."


De ambities liggen hoger dan enkel een locatie te zijn voor nachtelijke feestjes. "Er komt in februari een grondige facelift zodat we nog meer kwaliteit kunnen bieden aan wie op zoek is naar een unieke locatie voor exclusieve privé-evenementen. Maar White Cat huren kan nu ook al, we zijn bijvoorbeeld nog beschikbaar voor verhuur op oudejaarsavond", aldus Verbrugge.

Afscheidsweekend

Vooraleer de deuren sluiten voor de renovatie staat er nog een afscheidsweekend gepland. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari zullen bands en dj's die White Cat mee groot hebben gemaakt de revue passeren. "Het wordt de laatste kans om de club nog eens in zijn oude setting mee te maken. Daarna zijn we enkel nog publiek toegankelijk tijdens de jaarlijkse Patersholfeesten", besluit Verbrugge.


Wie geïnteresseerd is om iets te organiseren in White Cat kan contact opnemen via nicolas@whitecat.be