"Extra kleur en eten voor asiel"

ELFI (28) ORGANISEERT IN TWEE WEKEN MAKE-OVER

Vrijwilliger Nick Keybergh van het asiel, Bué the Warrior, en Elfi De Bruyn.
Foto Yves Masscho Vrijwilliger Nick Keybergh van het asiel, Bué the Warrior, en Elfi De Bruyn.
Toen Elfi De Bruyn een hondje binnenbracht in het asiel in het Citadelpark, schrok ze zo van de slechte staat, dat ze meteen een actie begon. Ze zamelde 1.000 kattenmaaltijden in en regelde dat straatkunstenaar Bué The Warrior de binnenkoer kwam opfleuren. En daar blijft het niet bij.

"Ik woon al acht jaar in Gent, maar was nog nooit naar het asiel geweest", legt Elfi uit. "Tot ik twee weken geleden een verloren gelopen hondje vond en het naar het Citadelpark bracht. Ik schrok enorm van de toestand van het asiel. Mijn hart bleef even stilstaan. Het is zo grauw en troosteloos. Ik had meteen het gevoel dat ik iets moest doen", zegt ze.


Elfi heeft een fascinatie voor nagellak. Ze heeft een blog en verscheidene boeken over kunstige nagels geschreven. Vorig jaar organiseerde ze ook een eerste keer iets voor het goede doel. Ze zamelde spullen in voor kansarme gezinnen. Dit jaar besliste ze dus hals over kop om iets voor het dierenasiel te doen. Ze sprak haar contacten aan en kon zo 1.000 maaltijden voor katten losweken. "Ik moest daar niet eens zo veel moeite voor doen. Na de inzamelactie van vorige keer kent men mij ondertussen en dus krijg ik makkelijk spullen los van bedrijven." Die 1.000 maaltijden volstaan om de katten van het asiel drie weken te voeden.

Bué The Warrior

"Ik wou echter vooral voor wat kleur zorgen bij het asiel. Ik belde Bué The Warrior, wiens tekening ik op nagels zet. Hij zag het meteen zitten om hier wat tekeningen op de muur te zetten. We kregen ook groen licht van de stad en de beheerraad van het asiel en dus konden we beginnen." Gisteren - amper twee weken nadat Elfi een eerste keer het asiel zag - kreeg het asiel al de eerste tekeningen op de muren. In maart komt Bué nog eens terug om de hele binnenkoer en de toegangspoort te versieren.


Daar blijft het echter niet bij. Elfi overtuigde Valerie Desmet om massaal kleurrijke hondendekens te leveren. Elfi is ook van plan om zowel op 14 als 21 december een hele dag nagels te versieren voor het asiel. Dat gebeurt in schoonheidssalon Beauty Queen in de Donkersteeg. Ik doe dat voor 15 euro per persoon, maar men mag ook meer storten. Dat gebeurt ook vaak."

Verhuis

Bij het asiel ziet men het graag gebeuren. "Het is eigenlijk ongelooflijk dat Elfi slechts twee weken geleden voor het eerst langs kwam en dat ze nu al zo veel gerealiseerd heeft", zegt Eddy De Landsheer. "Een beetje kleur was inderdaad wat we nodig hadden. Maar door de slechte toestand van het asiel zijn we zo gefocust op een verhuis, dat we er zelfs niet meer aan dachten."


Meer informatie is te vinden op www.glamatheart.com.