Exclusief voor abonnees

“Elke dag bouillon van beenderen drinken is heilzaam voor je lichaam”, zegt Kabir. Tot onze verbazing spreekt onze expert hem niet tegen

Kabir toont de botten in zin bouillon. 
Foto Wannes Nimmegeers
VDS Kabir toont de botten in zin bouillon. Foto Wannes Nimmegeers
Deze gezondheidshype kan zo uit oma’s keuken komen, maar is overgewaaid uit Amerika: bone broth. Je dag beginnen met bouillon van beenderen zou je botten en huid jong houden, want het drankje is bron van collageen, gelatine en mineralen. Is dit geen food-snobisme?, wilden we weten nu ook in Gent een zaak zich toelegt op niets dan deze specifieke bouillon. Maar onze expert bevestigt de heilzame werking.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lilly de bruyn

  In de kervel en tomatensoep gaat er een mergpijp, het merg wordt in de soep gemixt. In de bouillon een soepkip winter en zomer. Heerlijk !! De slager kijkt soms raar op als ik mergpijpjes vraagt, ik vries die in altijd gerief in huis.

 • karin verwimp

  Om het merg zo te gaan eten zoals Mvr Mistiaen omschrijft zie ik niet zitten. Ik moet die papperige ietwat slijmerige structuur van merg niet. Maar wat die gast daar in zijn pot heeft pruttelen ziet er verdraaid lekker uit.

 • Liliane Depauw

  Niets nieuw aan, en heel duur voor een kopje soep gemaakt van afval.

 • Rudy Jacobs

  bij ons grootmoeder was er nog helemaal geen sprake van BIO,wat is BIO bio is een verkoops argument ,eentje dat alles duurder maakt en goed is voor wie het product levert niet meer niet minder ,wij hadden groeten in onze tuin nu nog geen meststoffen hoor nog steeds volgens grootmoeder in de tuin,stadsmussen kan je alles wijsmaken trappen der nog in ook.

 • marc de peuter

  is dit niet verboden in belgie?