"Elk jaar 25 procent meer leden"

OOK HOCKEYCLUB GANTOISE PROFITEERT VAN SUCCES RED LIONS

Het succes van het nationale hockeyteam spreekt heel veel jongeren aan.
Foto EDG Het succes van het nationale hockeyteam spreekt heel veel jongeren aan.
Het succes van de Red Lions en de Red Panthers in het hockey is ook voelbaar bij hockeyclub Gantoise. "Jaar na jaar krijgen we 20 tot 25 procent meer leden. Vooral jongeren maar ook ouders sluiten zich aan. We zijn zodanig gegroeid dat onze twee speelvelden nauwelijks nog volstaan. Daarom bouwen we nieuwe terreinen aan de Watersportbaan"

Vanavond zendt de Gantoise de olympische hockeyfinale van de Red Lions tegen Argentinië uit op groot scherm. Dat er heel wat volk zal zijn, staat vast.


"De Gantoise telt inmiddels al bijna 1.000 leden. Elk jaar blijft het aantal maar stijgen. Vooral bij jongeren is er veel interesse om hockey te spelen. Jaar na jaar stijgt het aantal nieuwe inschrijvingen met 20 tot 25% en dat heeft veel te maken met het succes van de nationale ploegen. We boeken ook bijvoorbeeld recordinschrijvingen voor onze zomer-stages. Vermoedelijk zal naast ons ambitieus '2020-project' en de nakende verhuis ook het olympisch avontuur van de Red Lions een bijkomend voelbaar effect hebben", zegt voorzitter Fabrice Rogge. "Dit is de ideale teamsport. Bij hockey wordt fairplay zeer hoog in het vaandel gedragen. Hier leert men sporten met de juiste waarden en dat is toch ook belangrijk."


"Momenteel zijn we gevestigd aan de terreinen van het vroegere Ottenstadion. Daar hebben we twee speelvelden, maar dat is maar ternauwernood haalbaar. Het vergt heel wat creativiteit om alle trainingen en wedstrijden daar in te plannen zoals trainingen op een half veld. Gelukkig hebben we uitgebreide bouwplannen aan de Watersportbaan. Daar bouwen we een heel nieuw complex. Voor een deel financieren we dat zelf, voor een ander deel krijgen we fondsen van de coöperatieve die de gronden van AA Gent bezat."

Vier velden

"Met de opbrengsten van die gronden financieren ze onze sportclub. We willen er minstens drie volwaardige hockeyvelden creëren en misschien komt er zelfs nog een vierde bij. We denken dit jaar nog aan de aanleg van een eerste veld te kunnen beginnen. In de loop van 2017 moeten de eerste trainingen en wedstrijden er plaats vinden."

Geen inschrijvingsstop

"Een inschrijvingsstop zoals in sommige voetbalclubs willen we niet invoeren. Net nu de sport aan populariteit begint te winnen, kun je geen jongeren weigeren. Dat zou een slecht signaal zijn", besluit Rogge.